ifj. Kormányos Gábor



Andó-Szabó nyitja a 2. fordulót

Andó-Szabó Sándor - sárgalap - forrás: facebook.com Forrás: facebook.com - Andó-Szabó Sándor - sárgalap.
Az OTP Liga második fordulójának nyitó mérkőzését - az MVM-Paks - PMFC találkozót -  pénteken 19 órakor Andó-Szabó Sándor vezeti. Hivatalos játékvezetői küldés:
játékvezető: ANDÓ-SZABÓ SÁNDOR  
asszisztensek: VISZOKAI LÁSZLÓ ARADI JÓZSEF
alapvonali játékvezetők: SZŐTS GERGELY BERGER JÓZSEF
tartalék játékvezető: KORMÁNYOS GÁBOR  
ellenőr: FAZEKAS JÁNOS  
  Amit Andó-Szabó Sándorról tudni illik:
Andó-Szabó Sándor 1979. augusztus 17-én született Békéscsabán. Budapesten járt gimnáziumba, így adott volt, hogy a Budapesti Labdarúgó Szövetségnél iratkozott be a tanfolyamra és tett sikeres vizsgát. AZ NB I-ben 2006. április 14-én debütált, ekkor a Debrecen 6-1-re legyőzte a REAC csapatát.Az MLSZ 2008-ban terjesztette fel a FIFA nemzetközi játékvezetői közé. 2009-ben az MLSZ játékvezetői bizottsága az Év Játékvezetője elismerő címmel és a kapcsolódó Hertzka Pál-díjjal tüntette ki.
 
2013/2014 OTP Liga:
 
A nyitó fordulóban a Videoton-Haladás mérkőzést vezette, ahol öt sárga lapot és egy pirosat mutatott fel. A második fordulóban a Paks-PMFC meccs mellett vasárnap alapvonali játékvezető lesz a DVSC-Mezőkövesd találkozón.
 
 
Andó-Szabó a Paks szemszögéből:
 
2013. május 5-én vezetett utoljára Pakson mérkőzést, amikor a paksiak a Ferencvárost fogadták. Jó volt a mérkőzés lapjárása, hiszen a játékvezető 9 alkalommal mutatta fel a sárgát.
 
 
 
Andó-Szabó a PMFC szemszögéből:
 
A PMFC 2011-es feljutása óta négy bajnoki mérkőzést vezetett a sípmester, a mérlegük ezeken a találkozókon: egy győzelem és egy döntetlen mellett két vereség, a gólkülönbség 8-8.
 
Az első mérkőzésre a 2011/2012-es szezon 8. fordulójában kerül sor, amikor is Újpestre látogatott a PMFC és a lila-fehérek 4-1- arányban győztek. Akkori csapatból Dibusz mellett Pintér és Gyánó kapott sárga lapos figyelmeztetést.
 
A második bajnoki mérkőzés már sokkal kellemesebb volt a piros-feketék számára: 2011. november 26-án Andó-Szabó közreműködése mellett Bajzát mesterötösével 5-1-re győzte le a Vasas gárdáját. Ezen a találkozón egyik fél játékosa sem kapott sárga lapot.
 
A harmadik bajnoki mérkőzés a tavalyi szezon 4. fordulójában volt. A DVSC-TEVA csapatát fogadták a Stadion utcában. A jó iramú mérkőzésen 2-0-ra vezetett a PMFC egészen a 70. percig, ezután Coulibaly kilenc perc alatt megfordította az állást. A találkozón Andó-Szabó Sándor hét sárga lapot osztott ki: kettőt hazait, ötöt pedig a vendégek játékosainak.
 
A békéscsabai játékvezető negyedik, egyben utolsó Pécs-mérkőzése a múlt őszi, Videoton elleni találkozó volt. Az OTP Bank Liga 15. fordulójában 0-0-ás döntetlent játszotott hazai pályán és játékvezető 3-3 esetben mutatott fel sárga lapot.
 

Hozzászólások