Solymosi Péter



Észak-Írországban debütál Karakó Ferenc

Karakró Ferenc - piros mez - forrás: Forrás: - Karakró Ferenc - piros mez.
Élete első nemzetközi kupamérkőzését vezeti a FIFA-bíró.
A belfasti Solitude stadionban Karakó Ferenc sípszavára kezdődik a Cliftonville–Differdange Európa Liga-selejtező visszavágó mérkőzés. Az észak-ír együttes ismerős lehet, hiszen tavalyelőtt a Bajnokok Ligája-selejtezőjének második fordulójában a Debrecennel találkozott Tommy Breslin vezetőedző együttese. Az idegenbeli gól nélküli döntetlen után Mihelic és Sidibe találataival 2-0-ra nyert a DVSC a Nagyerdei Stadionban 11 ezer néző előtt.   

A négyszeres bajnokcsapat és nyolcszoros kupagyőztes Cliftonville immár Gerard Lyttle tréner irányításával Luxemburgban kezdte az idei kupasorozatot. Az EL-selejtező első körében a legrégebbi (1879-ben alakult) észak-ír klub reprezentánsai a 38. percben hátrányba kerültek, ugyanis a 38. percben a francia légiós Omar Er Rafik góljával az FC Differdange 03 szerzett vezetést. Az előny kis híján a hármas sípszóig kitartott, ám a 89. percben Ross Lavery egyenlített. 

Július 7-én, csütörtökön 20.45 órakor kezdődik a visszavágó, melynek az 1890-ben épült Solitude ad otthont. Karakó Ferenc munkáját Erős Gábor (a 2010-es spanyol-német vb-elődöntőn és a 2011-es BL-döntőben is Kassai Viktor csapatát erősítette) és a feltörekvő Georgiou Theodoros asszisztensként segítik, a tartalék-játékvezető pedig az NB I egyik legrutinosabb bírója, Solymosi Péter lesz.

szabolcsjb.hu
 

Hozzászólások