Erős Gábor



Visszavonul Erős Gábor

Erős Gábor zászlóval - forrás: uefa.com Forrás: uefa.com - Erős Gábor zászlóval.
A mai Ferencváros-MTK mérkőzéssel lezárul egy pályafutás, hiszen a 45 éves nemzetközi labdarúgó-játékvezető, asszisztens, Kassai Viktor egyik állandó segítője, az esztergomi Erős Gábor visszavonul az aktív játékvezetéstől.

 Erős Gábor 1994 februárjában tette le a játékvezetői vizsgát, először a Nagysáp–Tarján mérkőzésen volt asszisztens. Az országos keretbe 2000 januárjában került be, az élvonalban 2001 márciusában, egy Videoton–Újpest meccsen debütált. Rendkívül sikeres karrier áll Erős Gábor mögött, aki már 15 éve tagja a nemzetközi keretnek. Ráadásul olyan rangos mérkőzéseken lengette zászlaját Kassai Viktor asszisztenseként, mint a 2008-as pekingi olimpia döntője, a 2010-es dél-afrikai világbajnokság elődöntője, a 2011-es Bajnokok Ligája-döntője, de közreműködött a 2012-es Európa-bajnokságon is. Rengeteg BL-találkozón, világbajnoki-, Eb-selejtezőn, korosztályos vb-n, kontinensviadalon, kupamérkőzésen vett részt.

Súlyos betegségen esett át az elmúlt években, miután a 2010-es dél-afrikai világbajnokságot követően alhasi fájdalmakkal orvoshoz fordult. Kiderült, hogy daganat van a veséjében, amit azonnali műteni kellett. A FIFA-asszisztens elveszítette egyik veséjét, de kitartó akaratának és kemény küzdeni tudásának köszönhetően hamar visszatért a pályára. Az operációt követően alig öt hónappal később már mérkőzésen lengette zászlaját, sőt nem sokkal később nem is akármilyen találkozón: a 2011 májusában, a Wembleyben rendezett Barcelona–Manchester United BL-döntőn is közreműködött. A szentgyörgymezői FIFA-asszisztens ars poeticája: „az egyenlő feltételek biztosítása, eközben pedig alázattal szolgálni a világ legszebb sportját”. Gábor összesen 306 NB. I-es mérkőzésen asszisztált.  

Reméljük Gábor hamarosan viszont láthatjuk, hiszen ilyen korrekt, becsületes emberből kevés van a magyar labdarúgásban!   Köszönjük Gábor!

 

Hozzászólások