Bede Feri megmondja a tutit...

Botrány

2014-09-01 15:21:41
Bede Ferenc |

Bede Ferenc int - forrás: nso.hu
Forrás: nso.hu - Bede Ferenc int

A csakfoci.hu szakértője, Bede Ferenc ezúttal elég sok, fontos helyzetben elkövetett tévedést talált a hétvégén az NB I játékvezetőinél. A mérleg összesen: egy tévesen megadott gól, egy jogtalan tizenegyes, egy elmaradt piros lap, egy indokolatlan kiállítás és egy olyan súlyos hiba, ami egy szinte biztos góltól fosztotta meg az Újpestet.

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában is akadtak kétes, vitatott bírói ítéletek, amelyekről, ahogyan az elmúlt hetekben ismét Bede Ferenc mondta el szakértői véleményét.

Nézzük ezeket sorban!

1. A Haladás ? Paks mérkőzés 51. percében a hazaiak mozgó labdából végeztek el egy szabadrúgást, majd a támadás góllal zárult.

Az eset 2:30-tól:

Bede Ferenc véleménye: ? Egyértelmű a helyzet: a paksi játékos mozgó labdából végezte el a szabadrúgást, ennek folyománya lett a hazaiak második gólja. A játékvezetőnek észlelnie kellett volna szabálytalanságot és visszafújni a szabadrúgást.


2. Az Újpest ? Honvéd mérkőzés után a hazaiak egy lesen megállított akciójukat kérték számon a játékvezetőn, amelyből könnyedén gólt szerezhettek volna.

Bede Ferenc véleménye: ? Az asszisztens az utolsó előtti védő vonalában helyezkedett, vagyis ragyogó helyen állt. Ennek ellenére rossz döntést hozott, egy két méterre a leshatártól álló játékost állított meg helytelenül, ami ezen a szinten komoly szakmai hiba.


3. A Videoton ? Puskás Akadémia mérkőzés 6. percében Harsányi szabálytalanodott Juhásszal szemben a tizenhatoson belül.

Juhász lerántása 0:50-től:

Bede Ferenc véleménye: ? Kassai Viktor 2-3 méterre állt az esettől, jól láthatta, hogy visszahúzták a Videoton játékosát. Járt a büntető.


4. A Győri ETO ? Dunaújváros találkozón három 11-est és egy piros lapot láthattak a nézők.

A kétes szituációk 1:33-tól, 4:00-tól és 5:08-tól:

Bede Ferenc véleménye: ? A győri büntetőt megelőzően Liptákot buktatták a tizenhatoson belül. A 11-es jogos volt, ugyanakkor a piros lap helyett inkább sárga járt volna, mivel az újvárosi Csehinek még lett volna módja játékba avatkozni. Lipták ugyan nagyon ígéretes helyzetben volt, de nem nyilvánvaló gólhelyzetben. Az első újvárosi 11-esnél az asszisztens bátran felvállalta a szituációt, jelezte a szabálytalanság tényét a játékvezetőnek, a baj csak az, hogy a felvételek alapján a győri játékos a büntetőterületen kívül lépett rá ellenfele lábára és csak utána estek be a tizenhatosra. Itt rossz ítélet született, 11-es helyett közvetlen szabadrúgás járt volna. A vendégek második 11-esénél Völgyi visszahúzta Pericet, jó az ítélet. A szabálytalanság pillanatában a támadó előtt két méterrel volt a labda, amit meg tudott volna játszani és a győri kapusnak nem volt a labda a birtokában, vagyis a védő nyilvánvaló gólhelyzetet akadályozott meg, ezért ki kellett volna állítani.


5. A Diósgyőr ? Debrecen rangadó 77. percében Zsidai László második sárgája után megkapta a pirosat.

Zsidai kiállítása 2:01-től:

Bede Ferenc véleménye: ? Zsidai elfordult, felemelte a karját, amellyel kapu felé tartó labdát megállította, így jogos a sárga lap és mivel már volt neki egy, járt a piros. A Debrecen játékosának nem természetes testhelyzetben volt a keze, a testét meghosszabbította vele, ez szándékos kezezés és egyértelmű sárga lap. Jó ítélet született.


Hozzászólások: