Felmérték a női játékvezetők felkészültségét

Játékvezetőkről

2016-05-25 18:27:49
Hanacsek Attila | Juhos Attila | Puhl Sándor | Vavika Ferenc |

Női játékvezetők felmérése - forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu - Női játékvezetők felmérése

A megyei keretek legtehetségesebb női játékvezetőit és asszisztenseit tesztelték egy napon át. MLSZ JB vezetésének kérésére a megyei elnökségek delegálták a hölgy játékvezetőket és asszisztenseket a szakmai napra. Éltek a lehetőséggel, így népes társaság találkozott május közepén a budapesti Ikarus-sporttelepen.

Dr. Sáfár Sándor fitness instruktor koordinálásával bonyolították le a sprinteket és az interval-futást. Azt követően a vecsési Airport Hotelben Puhl Sándor és Hanacsek Attila, az MLSZ JB alelnökei ismertették az elvárásokat és festettek jövőképet.

 

Azután szellemi próbatétel következett, ahol a szabályismeretre voltak kíváncsiak a lebonyolítók. Később a játékvezetők videó-, míg az asszisztensek lestesztet oldottak meg Juhos Attila, valamint Vavika Ferenc hathatós közreműködésével. 

Hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak a résztvevők és a szervezők egyaránt. Az MLSZ stratégiai terveiben szerepel a női labdarúgás fejlesztése. Ami tény: az utóbbi időszakban javultak az eredmények, emelkedett a csapatok és az igazolt játékosok száma, és a színvonal is egyértelműen nőtt. AZ MLSZ JB eltökélten a női játékvezetés terén is, ezért rendezte meg a felméréssel egybekötött szakmai napot. Örömmel vették, hogy az ország szinte majdnem minden megyéjéből érkeztek agilis sportemberek, akik a jövő női élvonalbeli utánpótlását képezhetik. Ezért tartották fontosnak és célravezetőnek, hogy képet kapjanak a fizikai és szakmai képességeikről. Természetesen ez az összetartás csupán egy folyamat állomása, a jövőben folyamatosan figyelemmel kísérik az érintettek fejlődését.

A példaképek adottak: május 26-án, csütörtökön 18 órakor Reggio Emíliában Kulcsár Katalin sípjelére kezdődik a Wolfsburg-Lyon női Bajnokok Ligája-döntő, ahol dr. Kulcsár Judit és Hima Andrea asszisztensként, míg Gaál Gyöngyi tartalék-játékvezetőként (aki 2008-ban már hasonló döntőt vezethetett) alkotja a magyar teamet.

A legrangosabb finálét az Eurosport élő közvetítése jóvoltából ország-világ láthatja. forrás: mlsz.hu


 

Hozzászólások: