Na végre! - megszólal Laci bá is, igaz nem mindenben

Botrány

2010-05-11 10:53:11
Bede Ferenc | Vágner László |

Vágner László  - interjú - forrás:
Forrás: - Vágner László - interjú

Vágner László, az MLSZ játékvezetői bizottságának elnöke elképzelhetetlennek tartja, hogy Bede Ferenc alkoholos állapotban vezette volna szombaton a ZTE-Honvéd mérkőzést a labdarúgó Soproni Liga 27. fordulójában.

A klub csapatoknak megrendezett Bajnokok Ligája 4-es döntőjében kupa-jelleggel négy csapat méri össze erejét és így dől el, ki a legjobb Európában. Ennek lesz részese a mi Kovács Gáborunk, aki jelenleg a "top" játékvezetőnk Európa legjobbjai között. Ebből az apropóból kérdeztük őt:

A bíró nem adott meg egy nyilvánvaló tizenegyest a házigazdáknak, és több téves ítélete is volt. A lefújás után a zalaegerszegiek meg akarták szondáztatni Bedét, de ezt Vágner nem engedélyezte.
- Magyarországon nincs olyan játékvezető vagy asszisztens az NB I-es és NB II-es keretben, aki a meccs napján a találkozó előtt alkoholt fogyaszt - mondta lapunknak Vágner. - Ezekért a játékvezetőkért tűzbe teszem a kezem. Amíg én vagyok a JB elnöke, addig egyetlen pályán sem fogják szondáztatni a játékvezetőket.
- Ha ennyire megbízik a játékvezetőiben, akkor miért nem engedte, hogy Bede Ferenc megfújja a szondát, és ezzel véget lehetett volna vetni mindenféle találgatásnak?

- Aki ismeri Bede Ferencet, annak eszébe sem jut feltételezni róla, hogy ilyen butaságot követne el. 45 évesen. Azért nem engedélyeztem a szonda megfújását, mert nem akarom, hogy - különösen az alacsonyabb osztályokban - a játékvezetői öltözék tartozékai közé kerüljön a szonda is. Ha Bede Ferenc megfújta volna a szondát, akkor a jövőben, mondjuk a megyei osztályokban, minden játékvezetői szakmai tévedés után kétségbe vonnák a bíró józanságát.

- Kap-e valamilyen büntetést a játékvezető, aki nem élete legjobb formájában volt szombaton?

- Hibázott, ez vitathatatlan, de a szankciókról soha sem nyilatkoztam, most sem teszem. Majd a küldésekből kiderül, hogy volt-e büntetés, és milyen mértékű.

A hétvégi országos küldésben nem szerepel: Bede Ferenc, Fábián Mihály és Berger József. Gyaníthatóan az MLSZ JB pihenteti őket!


Hozzászólások: