Szállodaigazgató is ellenőr

Botrány

2016-11-16 15:18:54
Koloszár Krisztián Ákos | Puhl Sándor |

Puhl Sándor piroslap - forrás: focibiro.hu
Forrás: focibiro.hu - Puhl Sándor piroslap

Továbbra sem kaptunk választ az MLSZ-től, vajon a világon egyedül-álló módon miért van szükség játékvezető-asszisztens ellenőrökre. Kiverte a biztosítékot a magyar fociszövetségben pénteki cikkünk, mégsem érkezett még mindig semmilyen hivatalos válasz arra, hogy lehetséges az, hogy az NB I kiemelt meccsein párját ritkító módon a hat játékvezetőt négyen ellenőrzik: egy játékvezető-ellenőr, két játékvezetőasszisztens ellenőr és Puhl Sándor szuperellenőr.

A sok-sok "szakember" alkalmazása, utaz-tatása, olykor elszállásolása értelemszerűen nagyon sokba kerül. Ráadásul a kritikák ellenére ebbe a jól jövedelmező körbe csak olyanok kerülhetnek be, akik baráti kapcsolatot ápolnak a jelenlegi vezetőkkel.

Az uram-bátyám kapcsolatra jó példa, hogy tudomásunk szerint az NB II-ben, azaz a másodosztályú profi ligában van egy olyan játékosellenőr, aki az országos játékvezetői keretnek sohasem volt a tagja, ám annak a vecsési szállodának az igazgatója, ahol mostanában a játékvezetői továbbképzéseket tartják.

Több visszavonult játékvezető szerint egyébként már maga a hat játékvezetős rendszer alkalmazása is felesleges a nézhetetlen, 500-2000 szurkoló előtt játszott NB I-es bajnokikon, hiszen Angliában, Németországban és Spanyolországban sem alkalmaznak ennyi bírót, mert sokba kerül, és a hibák nem csökkennek általa. Végül egy utolsó adalék a túlzottan sokszereplős jelenlegi magyar gyakorlatra, hogy előfordul olyan mérkőzés, ahol a bírókat a BL-meccseken is közreműködő Vágner László játékvezető-ellenőr mellett még Puhl Sándor szuperellenőr is felügyeli?

 

forrás: borsonline.hu


Hozzászólások: