IFFHS: Kulcsár Katalin a világ legjobbja

Játékvezetők statisztikái

2016-12-26 14:01:25
Kassai Viktor | Kulcsár Katalin |

Kulcsár Katalin - int - forrás: nso.hu
Forrás: nso.hu - Kulcsár Katalin - int

A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet (IFFHS) szavazásán Kulcsár Katalint választották meg az év legjobb női játékvezetőjének. A férfi mezőnyben Kassai Viktor a harmadik helyen zárt. Az IFFHS az idén Bajnokok Ligája-döntőt vezető Kulcsár Katalint választotta meg 2016 legjobb női bírójának! A magyar játékvezető öt ponttal előzte meg a szavazáson az ukrán Katarina Monzult és a kétszeres győztes német Bibiana Steinhaust.

A 32 esztendős Kulcsár Katalin a valaha volt legfiatalabb női bíró, aki kiérdemelte ezt az elismerést. IFFHS, A VILÁG LEGJOBB NŐI JÁTÉKVEZETŐJE

  1. Kulcsár Katalin 58 pont
  2. Katarina Monzul (ukrán) és Bibiana Steinhaus (német) 53-53 pont

A férfiaknál óriási fölénnyel Mark Clattenburg végzett az élen, megelőzve az olasz Nicola Rizzolit, valamint a 2011-es győztes Kassai Viktort.

Az angol játékvezető győzelme nem meglepetés, hiszen az idén ő dirigált a Bajnokok Ligája és az Európa-bajnokság döntőjében is. A 41 esztendős sípmester Howard Webb után a második angol bíró, aki elnyerte a díjat. Kassai 55 pontot gyűjtött a szavazáson, tíz ponttal maradt el a második helyezett Rizzolitól, és 12 ponttal utasította maga mögé a svéd Jonas Erikssont.

IFFHS, A VILÁG LEGJOBB FÉRFI JÁTÉKVEZETŐJE

  1. Mark Clattenburg (angol) 141 pont
  2. Nicola Rizzoli (olasz) 65
  3. Kassai Viktor 55
  4. Jonas Eriksson (svéd) 43
  5. Cüneyt Cakir (török) és Björn Kuipers (holland) 28-28

Hozzászólások: