Bede Ferenc válaszolt Puhlék helyett

Botrány

2017-01-03 17:27:09
Bede Ferenc | Puhl Sándor |

Bede Ferenc int - forrás: nso.hu
Forrás: nso.hu - Bede Ferenc int

Lassan az az érzésünk, hogy az történik az MLSZ JB-ben, amit Bede Ferenc mond. Ő legalább megszólal. Sokan már a "puli" utódját látják benne. Kubatov Gábor évértékelő beszédében többek között arról is szót ejtett, hogy megreformálnák a játékvezetői rendszert.

A Bors Bede Ferencet, korábbi nemzetközi játékvezetőt kérte meg arra, hogy a hat pontban összefoglalt terveket kommentálja. Alább az egyes reformjavaslatok, valamint Bede hozzájuk fűzött elemzései.

  1. Hozzák nyilvánosságra a meccsek jegyzőkönyvét. A játékvezetői jelentés kivételével a jegyzőkönyv az MLSZ rendszerében nyilvános - nyilatkozta Bede.
  2. Legyenek nyilvánosak a bírói jelentések. Ide kerülnek a rendkívüli események, kiállítások. Ez soha nem volt nyilvános, nem is lenne értelme. Az NB I médiakontroll alatt van, olyat úgysem tudnak írni, amit ne lehetne videóról ellenőrizni.
  3. Legyenek nyilvánosak az ellenőri jelentések. Maximum akkor van rá mód, ha változtat az UEFA, amely szintén bizalmasan kezeli ezeket a dokumentumokat.
  4. Hozzák nyilvánosságra a bírói értekezletek jegyzőkönyvét. Időközönként itt értékelik ki a profi bírók munkáját. A csapatoknál sem szokás a taktikai értekezleteket nyilvánosságra hozni, ahogy az a csapatok, ez a játékvezetők belügye.
  5. Hozzák nyilvánosságra a fegyelmi bizottság értekezleteinek jegyzőkönyvét. A fegyelmi döntések indoklását eddig is mindig megkapták a klubok.
  6. Bele lehessen hallgatni a játékvezető és segítői közötti rádióbeszélgetésbe. Ez a külvilágra nem tartozik, de ha szükséges, a fegyelmi bizottság felhasználhatná.

Hozzászólások: