Kiállították Puhlt - Puhl-over

Botrány

2014-07-28 19:32:44
Puhl Sándor |

Puhl Sándor piroslap - forrás: focibiro.hu
Forrás: focibiro.hu - Puhl Sándor piroslap

3 éve mi már javasoltuk! A jövőben az MLSZ döntése alapján nem mondhat véleményt a vitatott ítéletekről Puhl Sándor a Sport TV Harmadik Félidő c. műsorában.

Sipos Jenő, a szövetség szóvivője elmondta, azt akarják elérni, hogy a bíráskodásnak szentelt figyelem visszaszoruljon, mert úgy vélik, sokkal jobb annak a színvonala, mint adott esetben az edzők, a játékosok megnyilatkozásai sugallnak. Ráadásul Puhl MLSZ-nél betöltött pozíciója sem volt összeegyeztethető a dologgal. Az idei szezonban nem mond véleményt a vitás játékvezetői ítéletekről Puhl Sándor a Sport TV Harmadik Félidő c. műsorában. Az 1994-es világbajnoki döntő sípmestere a Magyar Labdarúgó Szövetség határozott kérésére került ki a műsorból.

 

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője így beszélt az okokról az évadnyitó adásban:

- Nagyon sokan örömmel vették a szakmai elemzéseit, a hozzáértő véleményeit, hiszen egy nemzetközileg ismert szakember magyarázta el az egyes szituációkat. Ugyanakkor egy másik rész nem feltétlenül azonosult ezzel a nézettel, hanem azt gondolta, hogy a játékvezetői bizottság elnökeként nem biztos, hogy helyes, hogy a televízió képernyőjén elemez ilyen szituációkat. Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján született meg ez a döntés. Azt gondolom, hogy a magyar játékvezetés színvonala sokkal jobb annál, mint amit hétről-hétre edzőktől, játékosoktól, de még a kommentátoroktól is hallunk. Az ítéletek tekintetében 95%-ban jó döntés születik. Ha a játékban is ez lenne a helyzet, akkor a mérkőzések színvonala emelkedne. A későbbiekben Puhl Sándor elsősorban a játékvezetői bizottságban fejti majd ki a munkáját, és szeretnénk, ha ebben a műsorban a gólokról, cselekről, sikerekről lehetne beszámolni. Ha szükséges, akkor persze az MLSZ is elmondja a véleményét. Úgy ítéli meg a szövetség vezetése, hogy mostanában túlságosan előtérbe került a játékvezetés. Sokkal többet volt téma, hogy mint maga a játék, a futball. Könnyen belekapaszkodtak az edzők a játékosok abba, hogy azért nem nyertek, azért voltak formán kívül, mert rossz ítéletek születtek. Holott ugye, mint elmondtam, az esetek döntő többségében jól ítélnek a bírók. Egy 30 fordulós bajnokság során egyáltalán nem a játékvezetők döntik el a helyezéseket. A bíró egy része a mérkőzéseknek ugyanúgy, mint a háló, a vonal vagy a szögletzászló, és az a legjobb, ha észrevételen marad - fogalmazott - írja a csakfoci.hu.

Szerkesztőségünk Puhl Sándor letiltásával kapcsolatban megkereste az MLSZ-t is, amint válasz érkezik Sipos Jenőtől, úgy rögtön közzétesszük azt.


Hozzászólások: