A játékvezetők kis(z)avazták az elnököt!

Megyei játékvezetés

2013-07-17 19:15:28
Baranya | Czakó Dénes | Georgiou Theodoros | Kovács Nándor | Legeza László | Molnár Ádám |

Fair-Play zászló - forrás:
Forrás: - Fair-Play zászló

A legtöbb megyében nagy vitát okozott az NB. III-as jelöltek személye, az elfogadott jelöltekről nem is beszélve.

Az MLSZ JB. által elfogadott személyek Baranyában is megosztotta a játékvezetőket, így név nélküli kérdőív kitöltésével mondhatták el a véleményüket az aktív játékvezetők a jelöltekről. A kérdőív összeállítói az elmúlt évek tapasztalatai alapján nem regisztrálták az IP címeket és a játékvezetők beazonosításához szükséges adatokat.

Az eredmény viszont megdöbbentő lett és a jövőre nézve fontos megállapításokat tartalmazott.

A játékvezetők közül 81 támogató szavazatot kapott a 109 válaszból Molnár Ádám, aki nem került be az NB. III-as keretbe, őt követte 37 szavazattal az akadémista Zierkelbach Péter, aki a befutó lett az MLSZ-nél.

Hasonló arányban (84 szavazat) nyert Georgiou Theodoros az asszisztenseknél, míg őt 76 szavazattal ifj. Takács Gábor és 27 szavazattal Éles András követte. Érdekesség, hogy ifj. Takács Gábor sem került be az asszisztensi keretbe, őt Legeza László (14 szavazat) „fúrta ki”, akinek a fejében tavaly nyárig fel sem merült, hogy asszisztensként működjön. (Ráadásul szegénykének már második alkalommal nehézséget okozott az elméleti teszt.) Éles András kiváló korábbi NB. II-es labdarúgó ősztől az oldalvonal mellett bizonyíthatja, hogy a igazgatósági munka és a játékvezetés mellett az asszisztáláshoz is profi módon ért.

 

Az ellenőri szavazáson viszont a játékvezetők szakmailag megbuktatták a megyei elnököt, Czakó Dénest, aki 14 szavazatot kapott. Torony magasan – 88 szavazattal – Kovács Nándor korábbi FIFA asszisztens nyert, aki a megye legnépszerűbb ellenőre. Sőt erkölcsileg és szakmailag is megkérdőjelezhetetlen. Második helyre az ellenőrzési albizottság vezetője, Bata László ért oda.

 

A játékvezetők véleményt mondtak arról is, hogy az asszisztensi keret és a játékvezetői keret között szabadon lehessen átjárni. A döntés értelmében – 85 válasz – nem támogatják azt, hogy valaki azért kerül az asszisztensi keretbe, hogy magasabb osztályba működhessen.

 

A megyei JB és az MLSZ JB. eljárását 92%-a a válaszadóknak nem találta korrektnek.

 

A felmérés alapján a megyei játékvezető többsége az alábbi keretet támogatta:

  • Játékvezető: Molnár Ádám
  • Asszisztens: Georgiou Theodoros, Takács Gábor, Éles András
  • Ellenőr: Kovács Nándor

 

A kérdőív összeállítói lehetőséget biztosítottak a szöveges értékelésre is, azonban ezeket a zárt kommunikációs csoportban teszik közzé – figyelemmel a személyiségi jogokra.


 

Hozzászólások: