Mit takargat Puhl Sándor

Botrány

2013-05-24 16:34:00
Puhl Sándor |

Puhl Sándor piroslap - forrás: focibiro.hu
Forrás: focibiro.hu - Puhl Sándor piroslap

A korábbi FIFA-asszisztens Hamar László csupán 22 magyar élvonalbeli meccsen volt játékvezető, után válaszút elé került, és döntenie kellett. Az volt a kérdés, hogy marad-e főbíró a hazai bajnokságban, vagy zászlót ragad, és partjelzőként a nemzetközi porondra is kiléphet.

A Puhl Sándor, dr. Bozóky Imre, Hamar László trió két évig feltétlenül az európai elithez tartozott. Felejthetetlen meccseket vezethettek, elég csak a Borussia Dortmund – Juventus Bajnokok Ligája-döntőt, a Schalke – Tenerife UEFA Kupa-elődöntőt, vagy a Portugália–Törökország és az Anglia–Németország Európa-bajnoki találkozókat említeni.

A 61 éves sportemberrel a veol.hu közölt egy rendkívül tartalmas, érdekes interjút, amelynek a leginkább figyelemfelkeltő része Puhl Sándorral kapcsolatos.

– Az Újpest–Győr összecsapáson ugye les volt a vendégek 93. percben lőtt gólja?– Bizony az. Óriásit hibáztak a kollégák, hogy megadták. Ekkorát nem lehet tévedni. Ország-világ láthatta, hogy a gólszerző a passznál közelebb állt a kapuhoz, mint a védők – magyarázta Hamar László.

– Csak azért kérdeztem, mert egykori harcostársa, Puhl Sándor az ellenkezőjét állította a tévés gólösszefoglalóban.

– Ó kérem, az egy varietéműsor. Akik benne vannak a magyar futballban, azok tudják, hogy ez a produkció másról sem szól, mint a barátok, haverok hibáinak elbagatellizálásáról. Valamint a nem brancsbeliek legkisebb tévedéseinek kikockázásáról, s annak médiumokon való felerősítéséről. Puhl Sanyit hosszú ideje kérem, hogy tisztázzuk egymás között a félreértéseket. Ígéri, de hajlandóságot sem mutat rá. Közben én rájöttem, hogy ő nem kedveli azokat, akik ismerik a múltját. Talán ezért is fél szembe nézni a jelennel. Így viszont a televízióban félrevezetik a közvéleményt. S ez cseppet sem használ a játékvezetés eléggé megtépázott presztízsének.

A cikket szerkesztőségünket más weboldalról vette át, a forrás megjelölésével. Az eredeti cikk a rangado.hu oldalon olvasható el.


Hozzászólások: