Puhl TV-ben üzent: "Páran mennek télen az NB II-be"

Botrány

2012-11-26 12:42:00
Puhl Sándor |

Piros lapot mutat a jv. - forrás:
Forrás: - Piros lapot mutat a jv.

Néhány játékvezető számára komoly következménye lesz az elmúlt hetekben az OTP Bank Ligában elkövetett tévedéseknek, lesznek olyan bírók, akik a télen kikerülnek az élvonalbeli keretből, és tavasszal már csak az NB II-ben jutnak szóhoz - mondta Puhl Sándor, az MLSZ játékvezetői bizottságának alelnöke a Sport TV Harmadik Félidő c. műsorában.

Elég gyengén muzsikáltak a játékvezetők az OTP Bank Liga 16. fordulójában. A Sport TV Harmadik Félidő c. műsorában Puhl Sándor számos súlyos tévedésre világított rá, több olyan ítéletet esetet is kiemelt, ahol a bírók egyértelműen komoly hibát követtek el.

A műsor végén a négyszer a világ legjobbjának választott egykori sípmester rendhagyó módon általánosságban is értékelte a bíráskodás terén látottakat, és az MLSZ játékvezetői bizottságának alelnökeként kemény szavakat használva komoly szankciókat helyezett kilátásba.

– Elég sok olyan rossz ítéletet láttunk mostanában, amely komoly indulatokat kavart. Bár van még háta forduló az idén, azt kell mondjam, egy pár játékvezető számára komoly következményei lesznek annak, hogy fekete-fehér helyzeteket nem tudnak jól megítélni. Mint ahogy egy játékos a tartalékcsapatba kerül, ha nem sikerülnek neki a dolgok, a téli szezonban egy-két játékvezetőnek búcsút intünk. Nekik a második vonalban kell megmutatniuk majd, hogy mit tudnak. Amikor necces, nehezen eldönthető helyzetekről van szó, akkor a játékvezető oldalára állunk, de ami fekete-fehér szituáció, ott nem lehet. És most is történt pár ilyen. Mindezt kicsit fenyegetőleg is mondom, remélem, mindenki ért belőle, és az utolsó idei fordulóban megfelelő teljesítményeket látunk. Egyértelmű, hogy a futball nem tűri el, hogy a bírók olyanokat hibázzanak, amilyeneket nem lehet – fogalmazott Puhl.

Néhány héttel ezelőtt az MLSZ elnöksége elfogadta, hogy a csapatok vezetői, játékosai nem minősíthetik a játékvezetői tevékenységeket TV-ben, újságokban és a klubok internetes weboldalán. Sajnos minden vasárnap a második számú bírófönök - Puhl Sándor - nyíltan minősíti a játékvezetői tevékenységeket, értékeli a rossz döntéseket. Mennyire etikus ez a megnyilvánulás a TV-be? Nem gondolja-e az MLSZ vezetése azt, hogy ezeket az ügyeket nem a TV képernyője előtt kellene megtárgyalni? (focibiro.hu szerkesztőségi komment)


Hozzászólások: