Pánczél Krisztián bírói tévedés miatt lett játékvezető

Megyei játékvezetés

2012-04-20 06:49:53
Fejér | Pánczél Krisztián |

kamera - forrás:
Forrás: - kamera

A gárdonyi Pánczél Krisztián 10-12 kilométert fut egy meccsen. Ilyenkor két-három kilót is lead, amit egy hét alatt ismét fölszed. Hiába, egy hajtós összecsapás után a hideg sör esik a legjobban.

Gyerekkorában Pánczél Krisztián is labdarúgónak készült. 1987-ig, tizenkét éves koráig Fehérváron lakott a család, akkor költöztek ki Magyaralmásra. A Videoton 1984-85 fordulóján elért legendás kupaszereplése lázban tartotta a várost, s minden fiú arról ábrándozott, hogy Szabó József, Máyer Lajos és a társaik nyomdokába lép - meséli a megye egyik legjobb játékvezetője, aki Magyaralmáson és Móron 25 éves koráig focizott. A megyei első osztályban 188-szor lépett pályára.

A döntő fordulatot a Mór Szabadegyházával vívott mérkőzése hozta a számára. A tét az NB III-ba való feljutás volt. Az, hogy az ezerjó városának alakulata kikapott, Pánczél Krisztián szerint a bíró tévedésének tudható be... Ez az eset olyan mély nyomot hagyott a fiatal focistában, hogy Arany Tamás biztatására váltott: sípra cserélte a labdát. 2000. március 7. óta játékvezető.

S hogy kárpotólja-e a bíráskodás? A kérdésre határozott igennel felel. Játékosként biztosan nem ért volna el ennyit. A csúcsot a 2006-2008-as évek jelentik a számára, amikor az NB I-ben fújta a sípot. Ez volt az az időszak, amikor Krisztiánék építkezni kezdtek Gárdonyban. Ennek következtében - vallotta be - kevesebb energiát tudott fordítani a játékvezetésre, aminek az lett a következménye, hogy az NB II-es keretbe sorolták vissza.

Manapság is szinte minden hétvégén fúj. Felesége nem rajong túlságosan a fociért, talán az első NB I-es meccsén látta utoljára élőben - tudtuk meg tőle. Három gyereke van, ők rendszeresen kimennek a meccseire, feltéve, hogy a nagypapa ráér...

A kondícióját heti három-négy futóedzéssel tartja karban, és játékvezető kollégáival együtt, Spurik néven játszanak a fehérvári futsal bajnokságban is. Azt már csak Krisztián tudja, hogy mindezek mellett miként jutott ideje még arra is, hogy az angol középfok mellé egy másik alapfokú nyelvvizsgát is letegyen. Arabból...


 

Hozzászólások: