L. Tóth Lajos



Bombariadó testközelből

Fair-Play zászló - forrás: Forrás: - Fair-Play zászló.

Nem mindennapi élményben volt része két szabolcs-szatmár-beregi játékvezetőnek, bár szívesen kihagyták volna az életükből a Győr-Paks bajnokin történteket. A magyar élvonalban még soha nem fordult elő korábban hasonló eset, és remélhetőleg ez egyszerre kettő volt: az első és az utolsó.

- A kollégák épp melegíteni indultak, amikor Brockhauser István, a mérkőzés szövetségi ellenőre szólt, hogy azonnal el kell hagynunk a helyiséget, sőt, még a stadion területét is. Először fel sem fogtuk, hogy mivel is jár a bombariadó: Berger József, Tóth Vencel és L. Tóth Lajos a hátsó füves pályán még futott 3 kört, de aztán mindannyian távoztunk onnan is - idézte fel a történteket Karakó Ferenc tartalék-játékvezető.

- A 16 órás kezdés időpontjában átvizsgálták a stadiont, mi addig előbb az utcán, majd a Magvassy-sportcsarnokban tartózkodtunk. Pár perccel 17 óra után tudtuk meg, hogy lesz meccs. A két csapattal együtt visszasétáltunk a létesítménybe, végül pontban 18-kor elkezdődhetett a bajnoki, amit végül a Győr 4-1-re nyert meg.

 

Hozzászólások