Azurro, magyarul azt jelenti, hogy mindig kék az ég...

Játékvezetőkről

2010-12-30 15:10:09
Iványi Zoltán |

Iványi Zoltán - mi ez? - forrás: vidi.hu
Forrás: vidi.hu - Iványi Zoltán - mi ez?

Talán a fent említett slágert is dúdolgatták annak a magyar játékvezetői "hatosnak" a tagjai, akik az Európa-liga legutóbbi fordulójának küldésének kézhez vétele után megtudták, hogy a futball egyik Mekkájában működhetnek az "öreg hölgynek", ahogy a Juventus csapatát szokták nevezni. A torinóiak az angol Machester City csapatát fogadták. A bírói csapatban helyet kapott a békéscsabai Iványi Zoltán és Szpisják Zsolt is. Az meccsel kapcsolatban Iványi Zoltánt fagattuk.

 

 

Minden kisfiú, aki a futballal megismerkedik az elsők között találkozik a Juventus nevével. Pár napja Torinóban jártál, ahol találkozhattál a zebrákkal. Milyen érzés volt?
Nagyon örültem a lehetőségnek, hogy ilyen nagy csapatoknak működhetek. Igazi sztár játékosok szaladgáltak a pályán.
 
 
Ha jól tudom Vad Pista team-jének tagjaként szálltál fel Ferihegyről. Kik tartottak veled?
Igen Bika vezette a találkozót, Ring György és Szpisják Zsolt voltak az asszisztensei. A két Additional Assistant Referee /a kapuk mellet lévő játékvezetők/ Fábián Misi és Veizer Roland és természetesen jómagam a két kispadra figyeltem.
 
 
A mérkőző csapatok közül melyik ország stílusa áll közelebb a szívedhez? Mi a véleményed az olasz illetve angol játékvezetőkről?
Egyértelmű, hogy az angol foci a kedvencem az iram és a keménysége miatt, de szerintem az olasz játékvezetők a legjobbak a világon. Aki az olasz játékosokat tudja fegyelmezni az igazi profi és természetesen a helyezkedésük mintaszerű. Úgy vélem a játékvezetés lényege ez a két dolog. Erről sokat tudnék beszélni, de majd máskor és más fórumon.
 
 
Az nb1.hu-n megjelent egy fotó, amikor is a Manchester City olasz edzője Roberto Mancini tőled pár lépésre sarokkal (ún. skorpió mozdulattal) tette vissza a labdát játéktérre. Megdicsérted vagy esetleg adtál-e tanácsot neki , hogy hogyan tudja a technikáját még jobban csiszolni?
Nem mondtam neki semmit csak megfordult és kacsintottam neki. Láttam rajta, hogy ebből is érti mit akarok mondani neki - már nem sokan vagyunk aki ezt meg tudjuk csinálni ? és csak elmosolyodott és leült a kispadra, mert tudta, hogy a mai meccsen nem lehet balhézni a kispadoknál.

 

Viccet félretéve. Nehéz volt a kispadokkal bánni?
Szerencsére nagyon korrekten viselkedett mindkét olasz tréner, pedig nem erre számítottam, mivel nagyon vehemensek a dél-európaiak. Persze az is közrejátszott, hogy nem volt tétje a találkozónak, mivel a Juventus kiesett és a Man. City már továbbjutott.
 
 
Így hogy már egyre gyakrabban jutsz szóhoz negyedik játékvezetőként külföldön, mennyire vágyakozol a vonalon belülre?
Igen, szerencsére beleszagolhatok ebbe a közegbe is. Megmondom őszintén a szívem megszakad mikor látom a kollegákat szaladgálni a pályán a játékosok között én meg csak állok az oldalvonal mellet. Abban azért még mindig bízok, hogy valamikor még FIFA játékvezetőként fújjhatom a sípot. Nem szokásom a dolgokat egykönnyen feladni, így mindent megteszek azért hogy legyen feljebb.

Hozzászólások: