Kovács II Gábor az országos keretben

Megyei játékvezetés

2010-06-22 05:59:42
Pest | Pest | Kovács Gábor |

Asszisztens - alulróé - forrás:
Forrás: - Asszisztens - alulróé

Újabb ortszágos kerettag került ki a Pest megyei játékvezetés berkeiből. Kovács II Gábor  felkerüléséről Ádám Mihálytól, a JB elnökétől értesültünk a megyei közgyűlésen. Kovács Gábor három féléven keresztül volt a megye utánpótlás asszisztense ez alatt keményen dolgozott, edzett, és két játékvezetőnek jelentett állandó segítséget, akik közül Fenyvesi Szabolcs éppen az előző félévben került mellőle magasabb osztályba.


"Persze hatalmas az öröm, és egyben a megtiszteltetés számomra, hogy a felsőbb osztályokban való működésre is érdemesnek tartanak" - válaszolt kérdésünkre a civilben politikai protokollal foglalkozó sportember. "Az elmúlt másfél évben folyamatosan csak ez a cél lebegett a szemem előtt és szerencsésnek mondhatom, magam, hogy ilyen pozitívan zárult az utánpótlás korszakom."

Utánpótlásként Kovács Gábor tizennégy NB II-es mérkőzésen működhetett, és az országos keret számos ellenőre is többször véleményezte működését. "Hatalamas motivációt jelentett, hogy ezeken a mérkőzéseken, és nagy nevű ellenőrök előtt bizonyíthattam. Persze hosszú idő volt ez, de már azt is sokra értékelem, hogy elmondhattam magamról, két tucat NB II-es mérkőzés áll a hátam mögött. Most pedig ezek száma reményeim szerint többszöröződik majd és előbb-utónn az élvonalba is szeretnék majd eljutni. A munka azonban addig sem állhat meg, folyamatos edzéd és tanulás vár rám, mivel a bizalmat nem csak kiérdemelni nehéz, hanem megtartani is."

 Az előrelépés mérföldkövet jelent Kovács pályafutásában, azonban nem feledkezik meg azokról sem, akik segítettek eddig eljutni neki. "Nagyon hálás vagyok a menyasszonyomnak, aki a nyugodt hátteret biztosítja számomra, és mindig támaszt jelent. Különösen sokra értékelem Fenyvesi Szabolcs, Molnár Csaba és Feith Zsolt segítségét, akikkel rendszeresen együtt működhettem az utánpótlás szezonokban. És külön megköszönöm Ádám Mihály elnök úrnak is, hogy mindig segítette az előmenetelemet, tanácsai pedig mindig sokat segítettek a pályán és azon kívül is."

 


Kovács II Gábor előrelépésével ismételten kellemes fekadat elé állítják a JB elnökségét: szeptemberig új utánpótlás játékvezetőket és asszisztenseket kell jelölni az országos felé. Reméljük, néhány hónap elteltével ismét hasonló örömhírrel tudathatjuk, hogy az elnökség jól döntött...


Hozzászólások: