Két szombat, két szakmai nap Tolnában

Megyei játékvezetés

2007-05-17 14:42:00
Tolna | Kis Zoltán | Sothy András |

bemelegítés - forrás:
Forrás: - bemelegítés

A Tolna megyei Játékvezető Bizottság a Játékvezető-konvenció keretein belül két májusi hétvégén is szakmai napot rendezett Szekszárdon.

 

 


Először - május 12-én - a megyei Talent-keret tagjai számára rendeztek összejövetelt a megyei vezetők. A találkozóra meghívást kapott a csapathoz még nem tartozó, de a jövőben számításba vett néhány fiatal tehetséges játékvezető is. A nap fitnesz-teszttel kezdődött, valamennyi résztvevő bizonyította, hogy fizikai felkészültsége kiváló. A nehéz szabályismereti teszt sem okozott különösebb gondot, a többség kiváló eredménnyel oldotta meg a feladatokat, szint alatti eredmény pedig nem akadt. Ezután szakmai előadások következtek, Sóthy András országos kerettag játékvezető, megyei instruktor az előnyszabályról, Kis Zoltán országos asszisztens pedig az asszisztens feladatairól beszélt. A szabályteszt értékelése Rákosi Gusztáv, megyei Talent-felelős vezetésével zajlott, majd a szezon mérkőzéseinek tapasztalatait összegezték a résztvevők.

Egy héttel később ugyancsak a megyeszékhelyen találkoztak az idén tavasszal vizsgázott pályakezdő játékvezetők. Tizenkilenc - rekordszám! - újonc kezdte meg működését az idén Tolnában. A JB elnöksége fontos feladatának tekinti, hogy a kezdők első időszakát kiemelt figyelemmel kísérje, megakadályozza, hogy egy-egy kudarc a lemorzsolódáshoz vezessen. Az újoncok első mérkőzésein tapasztalt kollégák, ellenőrök segítették a fiatalokat. Ebbe a folyamatba illeszkedett a pályakezdők napja, amelyről sajnos négyen - munkahelyi kötelezettség miatt - hiányoztak. A program szabályteszttel kezdődött, majd Rákosi Gusztáv és Kis Zoltán vezetésével az eddigi mérkőzések tapasztalatait összegezték a résztvevők. Az újoncok beszámoltak élményeikről, benyomásaikról, elmondták kétségeiket, gondjaikat. Legtöbben a megyei utánpótlás-mérkőzéseken tapasztalható mostoha körülményeket és az egyesületi vezetők némelyikének magatartását kifogásolták, de nem maradt kritika nélkül néhány idősebb játékvezető-kolléga viselkedése sem.


Hozzászólások: