Nagyot kaszált a két alelnök?

Botrány

2018-06-05 13:32:04
Hanacsek Attila | Puhl Sándor |

Pénz - ezres - forrás:
Forrás: - Pénz - ezres

Az elmúlt időszakban nagy titok övezte azt, hogy az MLSZ JB. két alelnöke milyen mérkőzésen szuper ellenőrködik. A legfőbb kérdés mégis az, hogy mi haszna van ennek és mennyibe fáj ez az MLSZ-nek.

 

 

Információk szerint az ellenőrzés NB. I. esetén mérkőzésenként 60.000,- Ft díjért szuperellenőrködnek, míg az asszisztens ellenőrök is 30.000,- Ft-ot kasználhatnak.

 

 

Megerősített információk szerint több olyan szombat is volt , hogy akár 2 mérkőzésen is szuper ellenőrként részt vett Puhl Sándor vagy Hanacsek Attila. Ehhez jött még hozzá a hétközi Magyar Kupa vagy a vasárnapi 1 vagy 2 NB. II-es ellenőrzés. Sőt volt olyan mérkőzés, ahol mindkettő alelnök ott volt...

 

 

Így ki lehet számolni, hogy havi 6-8 NB. I-es ellenőrzés ( minimum 360.000,- Ft) valamint 6-8 NB. II-es ellenőrzés (minimum 180.000) figyelembevételével nem kerestek rosszul. Ehhez még hozzá kell tenni  több, mint 6-700.000,- Ft-os alapfizetést is, amelyet alelnökként kapnak. Nem szabad elfeljteni a kocsi, telefon, szálloda és étkezési költségtérítéseket sem...

 

 A megyei bizottságok vezetőitől meg sajnálják a 20-30.000,- Ftot havonta...

 

Országos kerettagok többsége szerint ezek az ellenőrzések szakmailag nem érnek semmit, hiszen Puhl Sándor és Hanacsek Attila véleményét nem lehet megtudni a jelentésekből. Ők maximum utólag javíttatnak bele a jelentésekbe, de akkor is a valódi játékvezetői ellenőr nevén megy az írás.

 

 

Mennyivel tisztább, átláthatóbb lenne a rendszer, ha a szuper ellenőrnek vagy az asszisztens ellenőrnek lenne arra lehetősége, hogy ők írjanak a játékvezetői jelentéshez. Akkor a kollégák tudnák, hogy a megjelent 4 ellenőr hogyan látta a mérkőzést. Nem egymásra mutogatnának, hogy ki húzta le Zsoltikát vagy ki pontozta felül Jocit.

 

Az NB. I-es ellenőrzések kifizetésével kapcsolatban megkerestük az MLSZ JB. irodavezetőjét, ahogy megérkezik a válasz tőle, úgy természetesen frissítjük cikkünket.

 

Köszönjük minden országos kerettagnak, aki kitöltötte az ellenőrvadász űrlapunkat és hozzájárult ahhoz, hogy teljeskörű adatbázissal rendelkezzünk legalább mi, az országos küldések tekintetében.

 


 

Hozzászólások: