Az 1994-es USA labdarúgó vb emlékére

Botrány

2018-08-02 07:28:13
Hidasi Gyula | Puhl Sándor |

Puhl Sándor - forrás:
Forrás: - Puhl Sándor

Hosszabbítás után, tizenegyes rúgások előtt: „Alea iacta est (latinul, jelentése: „a kocka el van vetve”), szállóige, amelyet az ókori források szerint eredetileg Julius Caesar mondott Kr. e. 49. január 10-én, amikor seregével átlépte a Rubicon folyót.

Az abban az időben érvényes római törvény szerint hadvezér csak serege nélkül léphette át a folyót, amely akkor Itália határának számított. Az átkeléssel Caesar nyílt kenyértörést vállalt a Szenátussal, a polgárháború elkerülhetetlenné vált, tehát nem volt visszatérés, a folyó átlépésekor Caesar elindult az egyeduralom – vagy a bukás – felé vezető úton.”

Te is fiam, Toto! Bocsánat, de helyesen így: „Te is fiam, Brutus! „

 

Forrás: Wikipédia – kivéve a Toto!

Miért van az, hogy több nagy teljesítményt elért ember már életében önsorsrontó? Ezek az emberek bárdolatlan viselkedésükkel le tudják „bontani” az előre megépült emlékművüket már a haláluk előtt! Vajon ennek az intelligencia és az iskolázatlanság hiánya az oka vagy valami más?

Az Egyesült Államok Függetlenségi Nyilatkozatáról (1776. július 4.), illetve Benjamin Franklin (az évszámmal jelezzük a pontosítás kedvéért egyeseknek, hogy nem kortárs USA játékvezetőről van szó) életéről az első Amerikába vezető út előtt, de legkésőbb a repülőn illik olvasnia minden odautazónak, főleg az I. osztályon, ahol jobbára sikeres és intellektuális emberek utaznak. Egy idézet tőle:

„A nagy ember azzal mutatja meg nagyságát, hogy miképpen bánik a kicsikkel.”

 

Javasoljuk az Iparkamarának és a szakképzéssel foglalkozóknak, hogy a bútorbolti eladók OKJ-s képzésénél a szakma megszerzésének egyik feltétele legyen a jövőben Benjamin Franklin életének és munkásságának a megismerése, elolvasása. Ebben az esetben bizakodhatunk mi mezei játékvezetők is, hogy az emberi méltóságunkon nem esik úgy csorba, mint az elmúlt 19 évben (bízunk abban is, hogy ez csak 19 év volt).

 

Az Egyesült Államok Függetlenségi Nyilatkozatának egyik kezdeményezőjeként is ismert Benjamin Franklin életét legkésőbb a repülőn,1994-ben útban az USA-ba a labdarúgó világbajnokságra vagy pihenésképpen két mérkőzés között kikapcsolódásként illett volna elolvasnia minden oda utazónak, ill. pótolniuk az elmaradt általános műveltségüknek és tudásuknak az ez irányú hiányát is.

Akiknek ezt a tudást sem sikerült időben megszerezniük legkésőbb 1994-ben a repülőúton, gyorstalpalón hazafelé kellett volna azt bepótolniuk, de látjuk, hogy az sem úgy alakult. Nos, most itt a ragyogó alkalom azoknak, akik akkor nem vették a fáradságot, de szeretik az USA dollárt is. Segítünk nekik, nézzék meg jól, hogy ki van az USA 100 dollárosán? No, ki van ott? Abban biztosak lehetünk, hogy nem az egyik JB alelnök, hanem Benjamin Franklin!

 


Cserepadon, öltözőbe vonulás előtt:
- „A fák sem nőnek az égig! A hatalmaskodásnak is megvannak a maga korlátai!”


Forrás: Wikipédia


Hozzászólások: