Vámos Tibor



Kassaiék 10 éve vezették a döntőt

Kassai-Erős-Vámos - forrás: mlsz.hu Forrás: mlsz.hu - Kassai-Erős-Vámos.

Napra pontosan tíz évvel ezelőtt, 2008. augusztus 23-án vezette le a pekingi olimpiai döntő mérkőzést, az Argentína-Nigéria találkozót Kassai Viktor és két asszisztense, Erős Gábor és Vámos Tibor.

 

Nagy elismerése volt ez a kijelölés a magyar játékvezetésnek, hiszen először vezényelhette le magyar bírói hármas az olimpia legfontosabb labdarúgó mérkőzését. A nagy hőségben lejátszott, magyar idő szerint reggel 6 órakor kezdődött döntőn kiválóan helyt állt a magyar trió. A pekingi nemzeti stadionban, vagy ismertebb nevén a „madárfészekben” 90.000 néző láthatta az argentin győzelmet, a negyedik játékvezető a szlovén Damir Skomina volt. A csoportmérkőzések során szintén ők vezették az argentin-ausztrál meccset.

 

 

A jubileum megünneplésére Erős Gábor baráti vacsorára hívta meg kollégáit, szülővárosába Esztergomba. Érdekesség, hogy a trió tagjai közül már csak Kassai Viktor aktív játékvezető. Erős Gábor a Komárom megyei igazgatóság Játékvezető Bizottságának elnöke lett. Vámos Tibor sem szakadt el a labdarúgástól, ő hétvégente szövetségi ellenőrként járja a pályákat, illetve az MLSZ Grassroots, Fairplay és Kisebbségi Bizottságának elnöke.

 

forrás: MLSZ.hu

 

Vajon Erős Gábor és Vámos Tibor mikor kap nagyobb szerepet a magyar játékvezetésben? Ők miért nem férnek bele az NB. I-es asszisztensi ellenőri keretbe??

 

Hozzászólások