Szabó: Rakja be az ujját a jégkamrába

Játékvezetőkről

2018-08-23 18:10:12
Szabó Zsolt |

Szabó Zsolt - DVTK fegyelmezés - forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu - Szabó Zsolt - DVTK fegyelmezés

Amennyiben Erik Čikoš, a Debrecen szlovák játékosa nem tudja eltávolítani a gyűrűt az ujjáról, biztosan nem játszhat a Honvéd elleni meccsen.

Csakfoci.hu-nak a korábbi FIFA-bírónk elmondta, mit tanácsol a légiósnak.

 

 

Mint ismert, az NB I legutóbbi fordulójában a Debrecen- MTK mérkőzés több perces késéssel kezdődött, mivel Erik Čikoš ujjáról megpróbálták leszedni a jegygyűrűt, de többszöri próbálkozásra sem sikerült, ezért a szlovák légiós kihagyta a meccset.  A találkozó után Čikoš azt mondta, ebből még sosem volt problémája és a következő meccsen is gyűrűben fog játszani, mivel nem tudja leszedni az ujjáról.

 

 

 – Biztosan nem fog gyűrűben játszani – mondta honlapunknak Szabó Zsolt, korábbi FIFA-játékvezetőnk. – A szabályok egyértelműen fogalmaznak: ékszerben nem lehet futballozni. A Debrecen következő mérkőzésének játékvezetője egészen biztosan megnézni majd, hogy van-e rajta gyűrű. Ha lesz, akkor nem tud pályára lépni. Ha még nem sikerült leszednie az ékszert, javaslom, rakja be az ujját jégkamrába, garantáltan megoldódik a probléma…. Biztos vagyok abban, hogy már rég megoldódott ez a gyűrű-sztori, hiszen a Debrecen a játékost a játéktudása miatt igazolta le, és egy futballista a lelátón ülve nem igazán tudja a tudását megmutatni.

 

Szabó Zsolt azt is elmondta, az első négy fordulóban hibáztak-e azok a játékvezetők, akik nem vetették le Čikoš gyűrűjét.

 

– A játékoskijáróban át szoktuk vizsgálni a labdarúgókat, de nem tudjuk mindenkinek mind a tíz ujját közelről megnézni. Sőt, azért vannak annyira rafkós játékosok is, akik ilyenkor képesek adott esetben eldugni a kezüket.  Amennyiben a játékvezetők észlelték volna, hogy a futballista gyűrűt visel, ugyanúgy jártak volna el, mint Berke Balázs a Debrecen – MTK mérkőzésen.

 

 

A DVSC szombaton a Honvéd vendége lesz, ráadásul az M4 Sport élőben közvetíti a mérkőzést, így mindenki láthatja majd, hogy Čikoš meg tudott-e szabadulni a gyűrűjétől az elmúlt napokban.


 

Hozzászólások: