Puhl Sándor betartotta szavát

Botrány

2018-08-26 10:43:20
Puhl Sándor |

Puhl Sándor piroslap - forrás: focibiro.hu
Forrás: focibiro.hu - Puhl Sándor piroslap

Még hogy nincs leírva a magyar játékvezetés külföldön? Itt a legújabb példa.


Újabb tézis igazolja, hogy sajnos napról-napra, hétről-hétre, hónapról-hónapra komoly károkat okoz a Puhl vezette "szakmai" stáb a magyar játékvezetésnek.


Publikálta az UEFA a következő nemzetközi küldéseket (5-6 nappal a mérkőzések előtt!!!), és mint megírtuk Kassai Viktor Európa Liga pótselejtezőt vezet. Pár évvel ezelőtt (Vágner László ideje alatt) még három játékvezető vezetett az európai play-off körben.

Kassai Viktor Bajnokok Ligája, Vad István és Szabó Zsolt Európa Liga playoff meccseket vezetett. Szinte kihagyhatatlanok voltak ezek a játékvezetők az UEFA-nál.


Aztán jött Puhl és megindult a hanyatlás. Mára elértük, hogy a playoff körben mindössze egy Európa Liga mérkőzés jut Magyarországnak. Akárhogy számolunk az egy kevesebb a háromnál! De ezen ne is csodálkozzunk, amikor az UEFA által legjobban foglalkoztatott (és annak tartott) játékvezető is csak a hatodik helyen van rangsorolva a Puhl vezette "szakmai" stáb által előterjesztett magyar FIFA lista szerint .


Jól látszódik, hogy ledarálta a hazai játékvezetés mellett a nemzetközi játékvezetőket Puhl és stábja.


Ezen nem kell meglepődni, hiszen tudvalevő, hogy Puhl Sándorral nem áll szóba senki az UEFA és a FIFA játékvezető bizottságából. Ott már jól megismerték és kiismerték, de sajnos itt maradt nekünk.


Az egész esetben az mindenféleképpen üdvözítő, hogy Puhl Sándor tartotta a szavát. Tudjuk, hogy többször kijelentette: Őt nem érdekli a nemzetközi játékvezetés, az egy egyéni karrier, őt csak a hazai bajnokság üzemeltetése érdekli. Vajon ha aktív játékvezetőként ezt kapta volna akkor a vezetőitől mit szólt volna? Legyen költői a kérdés.


Hozzászólások: