MLJT: Bál volt, de inkább ne lett volna

Botrány

2019-01-13 17:22:22
Hanacsek Attila | Kurmai Zoltán | Puhl Sándor | Vavika Ferenc |

érem - forrás:
Forrás: - érem

Szombat hajnal óta több hívás érkezett hozzánk a pénteki MLJT bállal kapcsolatban.

Mindenki azt hitte Tóth Vencelék nem tudnak Puhlék alá süllyedni..

Az alábbi levelet kapta szerkesztőségünk, melyet változtatás nélkül közlünk:

"Áll a bál.. Hol voltak a JB elnökök és a fiatalok???

Várakozva és talán kis izgalommal utaztam Siófokra a hagyományos JT rendezvényre, ahol sok emberrel találkozhattam ismét.

Nem csalódtam...

Neves szállodába belépve, lézengő és tekergő egymást kérdezgető, észrevételeiket megosztó sportemberekkel találkoztam, akik közül sok igazgató kicsit sértve közölte, hogy milyen szobát kapva, helyezték el Őket. Nem volt a státuszuknak megfelelő.

Apró figyelmetlenség, melyet fokozni lehetett az üdvözlő italoknál, ahol a JT részéről senki nem volt jelen, nem fogadta senki az érkezőket. (A felszolgáló hölgyek legalább üde színfoltot képviseltek).

Csodálatos és impozáns teremben, megtalálva helyeket, úgy gondoltuk lassan kezdődik a rendezvény, amely 19.00-ra volt delegálva. Nem csalódtam, szűk 70 perc után (két alelnök késése), Kurmai Zoli porondmester megköszörülte a közel 70 éves torkát, retro stílusban a lovak közé csapott. Most ő volt az ügyeletes „udvaribolond”, mivel vélhetően más alkalmas személyt nem találtak a szerepre.

Kurmai kimentette Berzi urat, aki hirtelen beteg lett, erős a Balatoni levegő, lehet jót tett volna közérzetének. Megdöbbentő volt a bejelentés, hogy anyagi kondíció hiányába nem lesz sztár fellépő.

Megértem, hiszen itt ami potya kimegy nem is lehet. Érthetetlen a pazarlás és lehúzás, mondjuk ez már megszokott.

Első kör ital után miért nem fizetnek a rendelő személyek??? Nagyképűsködnek és vedelnek más számlájára, jelen voltak olyanok, akik tagdíj befizetésben nem jeleskednek. Ebből lehetne sztár fellépő, nem akárki...

Csekély egy óra alatt sikerült körbe dicsérni a múlt nagyjait, akik nem kívánták jelenlétükkel emelni a rendezvény színvonalát. (Erős Gábor, Szabó Zsolt, Molnár László, Bede Ferenc, Juhos Attila stb.). Hiányoztak még nagy nevek…

Jelzés értékű volt, mint ahogy az is, hogy sok megyei Jb elnökök távolmaradt. Ők már nem adják nevüket ehhez a cirkuszhoz.

2018-as bálban többen jelentek meg. Megértem Őket, hiszen nem őszinte cirkusz, nem a tiszteletről, elismerésről, megbecsülésről szól, melyet fényesen bizonyít egy elnök és akadémia vezető viszonya. (megírtuk).

Elismerést átvevő személy tekintete és kézfogása elöl Vavika VV „Utazómajom” Ferenc elmenekülve elbújt egy pillér mögé, ilyen gerinces jellem vezeti a megkezdett úton a következő Sándorokat, Viktorokat, Lászlókat (hiszen ő az Akadémia vezetője)...csak az egész terem röhögött rajtad Ferenc...

Tisztelet-melyet a régi rendszerben nem a postások hordtak...

Hanacsek úr kitüntetése kellemes meglepetés, melyet Őt idézve a taps erejéből lemérhető a szeretett. (Miskolc). Akkor Őt nagyon nem szeretik....... Aki tapsolt az is inkább azért, mert kínos lett volna, ha senki sem tapsolja meg a gerincét és erkölcsét vesztett tar rendőrt. Felemelő érzés volt, látni azokat a játékvezetőket, asszisztenseket, akik most kapták meg a F.I.F.A jelvényeket, hiszen mindegyik sokat dolgozva érte, megérdemlik. Gratulálok.

Végre elkezdődött a vacsora 21.33 -kor, melyet nem szeretnék véleményezni, az méltatlan volt a szállodához, az estéhez és talán nálam még a kutya is finomabbat eszik esténként… Sokat beszélgetve és emlékeket készítve remek sportemberekkel, megérte ismét eljönni, de jövőre ahogy sokan mondták éppen nem fognak ráérni.

Tombola sorsolás után gyakorlatilag behalt a buli, mifelénk akkor kezdődik.. A két alelnök Úr is inkább nyugovóra tért, hiszen kézenfogva távoztak a helyszínről. Lehet, hogy ők visszatértek Vecsésre. Reméljük nem egy ágyban nyomják…

Nem értem a szervezőket, miért éppen Siófok?? Miért nem pályáztatjuk meg??? Miért kell ennyi potyolinót elnézni???

Úgy gondolom, a becsületben megöregedett szervezőknek be kell látni, ezt már a pártkönyv nem oldja meg.

Talán jobb lenne egy fiatalabb, határozottabb, költségekkel jobban sáfárkodó kollektíva, aki talán a későkre is hatással lenne. Vannak a játékvezetésben olyan aktív személyek, akik ezt profi módon végeznék. Tudom a választ, ahogy mondani szokták: „csak bírálni tudunk", de sajnos bizonyítani nem, mert a szervezők olyanok, mint a JB vezetés, kihalásig szorítják a trón karfáját, pedig az újtól nem félni kell, hanem teret adni neki.

Edzőtáborban a késésekért (percek), leszokták venni rólunk a keresztvizet... Tisztelet.

Péntek helyett jobb lenne szombat, akkor többen jönnének, hosszabb időre. nem magyarázat erre, hogy szombaton nincs terem, le kell foglalni vagy a helyszín változás is megoldás.

Egy élménnyel gazdagabb lettem, de nem biztos pozitív csengéssel. Köszönöm.

Kurmai Zoltán szavait idézve: "Nagy Miklós vegye át Szabó Zsolt elismeréséért járó kupát, hiszen Ő utódja a Vízműveknél"
Sokan remélik nemcsak a Vízműveknél lesz az utódja Nagy Miklósnak Szabó Zsolt.

Tisztelettel : egy volt JT tag....

Kilépés ideje: 2019.01.12 péntek.


 

Hozzászólások: