Arany Tamás (Mór, 1966. június 9. –) magyar nemzeti labdarúgó-játékvezető. Polgári foglalkozása, sportszerkesztő (VTV Mór).


Játékoskénti pályafutás:

A labdarúgással fiatalon ismerkedett meg, a megyei I. osztályban rúgta a labdát. A tizenharmadik felnőtt mérkőzésén eltört a lába, ami karrierje végét jelentette. Jobbhátvédet játszott 1985. augusztusában, s a Mór–Magyaralmás találkozó 13. percében vezette fel a labdát, amikor egy rossz ütemű becsúszás nyomán fél év kihagyásra kényszerült. A lába meggyógyult - jobb lett, mint új korában... -, ám futballozni már csak kedvtelésből akart, hivatalos bajnokságban nem.


Hazai játékvezetési karrier:

Játékvezetésből 1985-ben Székesfehérváron vizsgázott. A Fejér megyei Labdarúgó-szövetség által üzemeltetett labdarúgó bajnokságokban kezdte sportszolgálatát. A megyei Játékvezető Bizottság (JB) minősítése alapján NB III-as, majd a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) JB határozatával 1993-ban NB II-es, 1974-től NB I-es játékvezető. A strandlabdarúgás egyik "szerelmese". Nyári szabadidejében a Magyar Strandlabdarúgó-szövetség rendezésében folyó tornák népszerű résztvevője. Az MLSZ JB elnökének felszólítására sem hagyta abba a strandfoci bíráskodást. Ezért 2008. november 29-től semmilyen országos küldést nem kapott. Azért 2009-ben a Törökországban tartott edzőtáborba meghívták. Több alkalommal (11) eljutott külföldre, rangos találkozókon (olimpiai selejtező, Intertotó-kupa, UEFA-kupa) volt asszisztens, illetve 4. játékvezető.


Sportvezetői pályafutása:

A Fejér Megyei Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottságának (JB) elnöke. Az MLSZ JB munkatársa, országos ellenőr.


Sikerek:

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) 1990-ben alakult a hivatásos labdarúgók érdekeinek előmozdítása érdekében. Hivatásszerűen képviselik a futballistákat az egyesületekkel, szövetségekkel szembeni érdekérvényesítés során, és általában véve a nyilvánosság előtt. A mintegy 600 tagot tömörítő szervezet a FIFPro (nemzetközi érdek képviseleti szervezet) tagja, a héttagú elnökségben jelenleg is aktív, valamint már visszavonult élvonalbeli labdarúgók foglalkoznak a focistákat érintő legjelentősebb problémákkal. A Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ) által megtartott szavazás alapján az első és másodosztály mintegy 800 játékosa szerint 2005-ben, 2006-ban és 2008-ban az Év játékvezetője kitüntetésbe részesítette. A Nemzeti Sport osztályzatai szerint is az idény 2006-ban és 2007-ben lett a legjobb játékvezetője.


Forrás: wikipédia