Bognár Tamás (Sárvár, 1978. november 18.–) magyar nemzetközi labdarúgó-játékvezető. Korábbi foglalkozása: regionális key-account vezető.


Hazai játékvezetési karrier:

A játékvezetői vizsgát 1995-ben tette le. 2002-ben lett országos, NB II-es játékvezető, majd négy évi eredményes tevékenység után, váratlanul került az NB I játékvezetői keretbe. 2013. júniusi ülésén az MLSZ elfogadta a professzionista játékvezetői foglalkoztatást. A kijelölt játékvezetőkkel 3 éves szerződést kötöttek. Magyarországon az első 12 hivatásos játékvezető tagja.


Nemzetközi játékvezetési karrier:

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Játékvezető Bizottsága (JB) terjesztette fel nemzetközi játékvezetőnek, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) bíróinak keretébe. Az UEFA JB félévente sorolja osztályokba a nemzetközi játékvezetőket, 2009-ben a 4., 2010-től az UEFA 3., 2015-től az első csoportban szerepel. Az előresorolásával 2015-ben már három magyar (Kassai, Vad II.) játékvezető vezethet BL, EL csoportmérkőzéseket. 2009 év elején a spanyolországi Málagában mutatkozott be - kötelező fizikai és elméleti teszten - az újonc FIFA-bíró, aki a megjelent 37 játékvezető közül az egyik legjobb teljesítményt nyújtotta.

 


Sikerek:

  • Tapolca város Polgármesteri Hivatala a 2008. évi szakmai munkája elismeréseként gálaünnepség keretében tárgyjutalom és oklevél elismerésben részesítette.
  • 2011–2012-es szezonban eredményes szolgálatát Hertzka Pál-díjjal jutalmazták.

Forrás: wikipédia