Solymosi Péter (Veszprém, 1972. szeptember 6.–) magyar nemzeti labdarúgó-játékvezető.

Játékoskénti pályafutás:

A

Hazai játékvezetési karrier:

A játékvezetői vizsgát 1995-ben labdarúgó edzőjének felhívására tette le, majd két év múlva megyéjében végig járva a "szamárlétrát" különböző labdarúgó osztályokban szerezte meg a szükséges tapasztalatokat. 1997 őszén, egy Várpalota?Badacsonytomaj ifi mérkőzésen léptett először bíróként a pályára. Egyre több felnőtt mérkőzést vezetve ellenőreinek, sportvezetőinek javaslatára hamarosan tagja lett az NB III-as játékvezetői keretnek, majd másfél év múlva besorolást kapott az országos keretbe, ahol először NB II-es, aztán NB. I/B-s csapatok mérkőzéseit irányítja.
A nemzeti bajnokság első osztályában, az NB I-ben 2000 őszétől tevékenykedik. 2002-ben vezette az első MTK?Matáv FC Sopron mérkőzést. Az MLSZ JB küldőinek jóvoltából amolyan házi bíróként működik az MTK?Győri ETO bajnoki mérkőzéseken. 2013. júniusi ülésén az MLSZ elfogadta a professzionista játékvezetői foglalkoztatást. A kijelölt játékvezetőkkel 3 éves szerződést kötöttek. Magyarországon az első 12 hivatásos játékvezető tagja.

Sikerek:

2006-ban Vad István mögött a második legjobb magyar játékvezetői eredményt érte el, a nemzeti sport munkatársainak osztályzatai alapján. 2006-ban és 2007-ben az MLSZ által alapított Hertzka Pál-díjat az Év Játékvezetője érdemelte ki
Forrás: wikipédia