Kassai Orosz JB vezető lett!

Kassai Viktor
Kassai - Messi - forrás: uefa.com Forrás: uefa.com - Kassai - Messi.

A helyesnek bizonyultak információnk: Kassai Viktor lett a játékvezetők szakmai főnöke az Orosz Labdarúgó Szövetségben.

 

Az orosz állami TASZSZ hírügynökség az orosz szövetség sajtóosztályának közlésére hivatkozva csütörtök délután jelentette, hogy Kassai Viktor lett a korábban távozó Alekszandr Jegorov utódja az orosz játékvezetők szakmai főnökeként. Kassai régi harcostársa, asszisztense, a játékvezetéssel a közelmúltban ugyancsak felhagyó Ring György az ellenőri testületben kapott szerepet.

Az orosz sportlap, a Szport-Ekszpressz információja alapján Magyarországon elsőként a Nemzeti Sport számolt be Kassai várható kinevezéséről december végén, ám a bíráskodástól visszavonuló magyar játékvezető lapunknak kategorikusan cáfolta a hírt, sőt az orosz lap kérdésére azt is, hogy megkeresték az ajánlattal.

Kassai kinevezéséről csütörtök délután folyamán az orosz szövetség hivatalos honlapja is beszámolt, sőt szakmai életrajza rövid ismertetése után meg is szólaltatta a magyar sportembert:

„Szeretném megköszönni az orosz szövetség vezetőinek, hogy felkértek erre a felelősségteljes posztra – idézik Kassait. – Nemrégiben fejeztem be a bíráskodást, és ez a megbízatás rendkívül érdekes kihívásnak ígérkezik. Biztos vagyok abban, hogy közös munkánk eredményeképpen sikerül új alapokra helyeznünk az oroszországi bíráskodást. Februárban, az edzőtáborozás során találkozom az orosz játékvezetőkkel, és megkezdjük új stratégiánk kialakítását.”

„Kassai Viktor a világ egyik legismertebb és legtekintélyesebb játékvezetője. Biztos vagyok benne, hogy képes lesz átadni játékvezetőinknek a legújabb felkészülési módszereket, megismerteti őket a legfrissebb nemzetközi trendekkel” – kommentálta a kinevezést Alekszandr Gyjukov, az orosz szövetség elnöke.

„Kassai Viktor szerteágazó nemzetközi tapasztalatokkal bír, és nagy kedvet érez ahhoz, hogy a lehető legmodernebb játékvezetői közösséget építse fel Oroszországban. A feladatra profi és független szakembert találtunk, akinek számára ambiciózus kihívás a változások sikeres levezénylése” – tette hozzá Asot Hacsaturjan, az orosz szövetség játékvezetői bizottságának elnöke.

Hacsaturjan fel is sorolta, mi minden tartozik majd Karsai hatáskörébe: az orosz játékvezetők menedzselése; a szabályok egységes értelmezésének és alkalmazásának megvalósítása; a játékvezetés színvonal-emelkedésének előmozdítása; részvétel a bíróküldés folyamatában; a játékvezető-képzés egységes rendszerének megalkotása, kezdve a regionális központokkal.Kapcsolódó cikkek

Kassai: Orosz JB elnök?

Tovább


Hozzászólások