Kassai: Óriási lehetőség

Kassai Viktor

2020-01-09 20:38:51
Kassai Viktor | Ring György |

Kassai Viktor - ing, sip - forrás: profispori.hu
Forrás: profispori.hu - Kassai Viktor - ing, sip

Megszólal Kassai Viktor a kinevezésével kapcsolatban.

– Néhány nappal ezelőtt még cáfolta, de végül csak igaznak bizonyult a sajtóhír, és elfogadta az orosz szövetség felkérését. Mi történt az elmúlt néhány nap leforgása alatt?
– Arról a Nemzeti Sportnak is beszéltem, régóta terveztem, hogy a pályafutásom befejezése után sportvezetőként próbálom kamatoztatni a tapasztalataimat. Több tényező miatt is egyre jobban érlelődött bennem a gondolat, hogy abbahagyom az aktív játékvezetést, de az orosz felkérés felgyorsította a folyamatot. Mondhatom, álmomban nem hittem volna, hogy sportvezetőként azonnal ilyen komoly feladatot kaphatok, hiszen egy igencsak tekintélyes ország futballszövetsége gondolt rám.

– Mégis, miért éppen önt választották az oroszok, és mit várnak öntől?
– A karrieremen kívül számíthatott az is, hogy az UEFA MIP-képzésében veszek részt: az elitsportvezetőket oktatja itt az európai szövetség. A kihívás nem egyszerű, Oroszországban az a cél, hogy minél több játékvezető kerüljön a kontinens legjobbjai közé, a szakmai tapasztalatomat átadjam az ország játékvezetői garnitúrájának, és a fiatalok is inspirációt kapjanak.

– Sportvezetőként nincs még rutinja: hogyan érzi magát most? 
– Érzem a felelősséget. Noha nehéz volt kimondani, hogy vége a játékvezetésnek, és mégis, könnyebb lezárni a pályafutásom így, hogy azonnal ilyen komoly felkérést kaptam olyan területen, amelyen elképzeltem a bíráskodás utáni életemet. Óriási lehetőség ez számomra, a magyar játékvezetést, a magyar labdarúgást is képviselem külföldön, az orosz játékvezetőket a szakmai irányításomra bízták, ez pedig hatalmas felelősséggel jár. Olyan, mintha egy magyar edzőt valamelyik komoly külföldi válogatott mellé hívták volna kapitánynak.

– Mi a pontos beosztása?
– A játékvezetők szakmai vezetője lettem, azaz nem a játékvezetői bizottságot, hanem a szakmai területet felügyelem, az első három osztály valamennyi játékvezetőjének a munkáját kell megszervezni, irányítani. Ebben számítok kollégámra, Ring Györgyre, aki a pályán is mindig a segítségemre volt, most pedig, a helyettesemként egyebek mellett az asszisztensek képzése is az ő szakterülete lesz. Hamarosan edzőtábor következik, testközelből megismerhetem az legjobb játékvezetőket, s elkezdjük a közös munkát. Jövő héten Szocsiban lesz VAR-képzés, azon is ott leszünk, úgyhogy rengeteg feladat vár ránk és a játékvezetőkre a bajnokság tavaszi folytatásáig.

 

forrás: nso.hu
Kapcsolódó cikkek

Kassai Orosz JB vezető lett!
2020-01-09 15:52:27

A helyesnek bizonyultak információnk: Kassai Viktor lett a játékvezetők szakmai főnöke az Orosz Labdarúgó Szövetségben.Hozzászólások: