Karakó Ferenc az országos keretben

Keretek

2011-01-02 09:06:34
Karakó Ferenc |

Karakó Ferenc - portré - forrás: mlsz.hu
Forrás: mlsz.hu - Karakó Ferenc - portré

2010 igazán emlékezetes Karakó sporttárs számára. Tavasszal utánpótlás játékvezetőként 5 alkalommal vezetett országos ellenőr által szemlélt meccset az NB III. Tisza-csoportjában. Emellett természetesen a megyei első- és másodosztályban is kapott feladatokat.

A nyári pihenésre nem sok ideje maradt, hiszen már augusztusban tétmeccset vezetett. Magyar Kupa-mérkőzésre több alkalommal kapott küldést az országos főtáblán: Miskolci VSC-Eger, majd Felsőtárkány-Tiszaújváros, és egy nagy kihívás, a BKV Előre ? Dunakanyar Vác (mindkettő NB II-es csapat) kupatalálkozójának levezénylése, ahol az MLSZ JB elnöke, Vágner László ellenőrizte működését.

Az NB III-ban is akadt feladata, és már nem csak a Tisza-csoportban, hanem kétszer a Mátra-, egy alkalommal pedig a Duna-csoportban. Központi, budapesti felmérések, és mérkőzés-ellenőrzések eredményei alapján felvételt nyert az újjászervezett Játékvezető Utánpótlás Képző Központ tagjai közé, az első 4 napos, dunavarsányi összetartásra, 2010 novemberében került sor. A képzés része volt egy meccs vezetése is: a Budafok-Dorog NB III-as bajnokira kapott küldést, ahol számos érdeklődő szempár figyelte működését.

2010-ben számos nehéznek ígérkező feladatot kapott, melyeket ellenőrei véleménye alapján sikeresen oldott meg. A megyei bálon bővítette gyűjteményét, büszkén vehette át az év utánpótlás játékvezetőjének járó Tamás Lajos-díjat. A szezon végeztével azonban nem dőlhetett hátra, nagy érdeklődéssel várta, meghozta-e gyümölcsét a rengeteg munka. Aztán 2 nappal karácsony előtt vált hivatalossá: Karakó Ferenc a 2011. tavaszi szezonban immár az NB II-es játékvezetői keret tagja.

Gratulálunk az elért sikerekhez, és sok sikert kívánunk a jövőben!


Szilágyi Norbert

 

Hozzászólások: