Karakó ki „VAR”-lak!

Karakó - ZTE - forrás: zaol.hu Forrás: zaol.hu - Karakó - ZTE.

Sok csapat már előre tart a játékvezetőtől, főleg ha meglátják az MLSZ adatbankban a küldéseket. Nincs ez máshogy Karakó Ferenc esetén sem.

Karakó furcsa körülmények között lett FIFA kerettag és a hazai élvonalban sem alkotott eddig maradandót. Inkább a botrányairól volt híres a játékvezető!

Karakó Ferencet korábban az MLSZ Játékvezető Bizottsága elsőként rangsorolta a hazai bírók ranglistáján – erre még 2017-ben derült fény -, korábban pedig öt NB I-es meccs után lett belőle FIFA-kerettag, annak ellenére, hogy a nemzetközi ajánlás szerint két évet kellett volna előbb levezetnie a legmagasabb hazai osztályban. Végül kevesebb, mint egy évvel és tíz mérkőzéssel az NB I-es debütálása után, 2016 márciusában már a Bosznia-Hercegovina-Örményország U17-es meccset vezette a nemzetközi színtéren.

A bíró még 2017 novemberében hívta fel magára először igazán a figyelmet azzal, hogy megadott egy olyan gólt, amit nem kellett volna…Az akkor 34 esztendős, csak bő egy éve élvonalbeli játékvezetőként közreműködő Karakó a Videoton-Mezőkövesd találkozón, 1-0-s fehérvári vezetésnél úgy adott meg egy gólt, hogy előtte megszakította a játékot: Lazovic passza után Henty lépett ki, s bár a partjelző nem intett, Karakó les miatt a sípjába fújt – majd meggondolta magát, és megadta a Henty által közben értékesített helyzetet. Az eset bírói műhibának minősül, Karakót ezt követően hetekig nem is jelölte mérkőzést vezetni az MLSZ.

2019. áprilisiban Király Gábort állította ki. Több tárgyalást követően azonban a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli bizottsága Király Gábornak adott igazat, aki elmondta, hogy semmilyen káromkodás nem hangzott el a szájából.

Tavaly ősszel UEFA mérkőzésen kellett helyette másnak beugorni, hiszen Oroszországba nem engedték be.

2020 tavaszán is már voltak olyan mérkőzései, ahol a játékosok és a szakvezetők VIDEÓ-ért kiabáltak. Legútoljára ilyen eset kedden az Újpest-MOL Fehérvár mérkőzésen fordult elő.

 Puhl Sándor nyilván nem szeretné, ha élesben működhetne a VAR, hiszen akkor a kedvencek hibáit nem lehetne eltusolni, azt mindenki látná.

33 kamera képét még a korábbi VB döntőt vezető Sándor sem tudja meghamisítani.

 

Egy biztos a VAR bevezetése a Karakó-féle kegyeltek vesztét jelentené, a csapatok meg fellélegezhetnek, hogy végre szakmai döntések születnek.

 Kapcsolódó cikkekHozzászólások