OTP Bank Liga: hétvégén kétharmadához ér a bajnokság

Ferencváros - zászló - forrás: csakfoci.hu Forrás: csakfoci.hu - Ferencváros - zászló.

Szombaton lezárul a második kör is az OTP Bank Liga 2019–2020-as idényében. A harmadik helyezett Mezőkövesdhez látogat a listavezető Ferencváros. A MOL Fehérvár és a ZTE megkezdi a következő hetek egymás elleni meccssorozatát.

KISVÁRDA MASTER GOOD–DIÓSGYŐRI VTK
(Kisvárda, 17.00)
A kilencedik helyen álló kisvárdai gárda a legutóbbi hazai mérkőzésén az idény gólokban eddigi leggazdagabb mérkőzést játszva 5-3-ra verte a Kaposvárt. Ugyanakkor ez az egyetlen eddigi tavaszi győzelme. A Diósgyőr, amely öt ponttal megelőzi riválisát, s a hatodik helyen áll, 2020-ban eddig csak egyszer kapott ki. Vendégként a legutóbbi négy bajnokiján tíz pontot gyűjtött. A Diósgyőr két hete egyik korábbi edzője (Vitelki Zoltán) csapata ellen játszott, s a mostani ellenfelet is egy korábbi DVTK-tréner, Bódog Tamás irányítja.

BUDAPEST HONVÉD–PUSKÁS AKADÉMIA
(Új Hidegkuti Stadion, 17.00)
A két klub szinte mindig szoros mérkőzést vív egymással, 2017 augusztusa óta egyszer sem volt kétgólos különbségű végeredmény. Most két ponttal a felcsúti gárda áll jobban, ugyanakkor a kispestiek mérlege jobb az egymás elleni eredmények összevetésében. Mindkét gárda megnyerte a legutóbbi két találkozóját az OTP Bank Ligában, s mindkettő – a PAFC könnyebben, a Honvéd csak hosszabbításban – bejutott a Merkantil Bank Ligában szereplő ellenfelével szemben a Magyar Kupa negyeddöntőjébe. A Honvéd az MTK-pályán a legutóbbi három hazai bajnokijából csak az utolsót nyerte meg. A Puskás FC idegenben augusztus 17. óta veretlen.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–ÚJPEST FC
(Kaposvár, 17.00)
A legszerényebb megfogalmazással azt állíthatjuk, egyik csapat sincsen jó formában. A Kaposvár – az egy pontot hozó tavaszi rajt után – a legutóbbi négy bajnokiját elveszítette, az Újpest pedig a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén összesen egy pontot gyűjtött. Mindkét csapat kiesett a bajnokságban dobogós helyen álló riválisával szemben a Magyar Kupából. A Rákóczi pályaválasztóként a legutóbbi két bajnokiján szerzett gól, s egyben pont nélkül maradt. A lila-fehérek tavasszal eddig hat tétmeccsen három gólt szereztek, igaz, mindegyiket vendégként.

MOL FEHÉRVÁR FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Székesfehérvár, 17.00)
A szombati találkozón kívül még további háromszor találkozik majd egymással a két csapat, március első felében kétszer is megmérkőznek a Magyar Kupa elődöntőjébe jutásért. A MOL Fehérvár a hét közben az Újpest ellen a hajrában megnyert kupamérkőzésen javított valamelyest hazai mérlegén, az OTP Bank Ligában legutóbb megverte ugyan a Mezőkövesdet, de előtte négy mérkőzésen összesen egy pontot szerzett. A ZTE Márton Gábor irányításával eddig egy idegenbeli mérkőzést vívott, azon kikapott az NB III-as Lipóti SK-tól a Magyar Kupában. A bajnokságban vendégként a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat elveszített, de Fejér megyében (Felcsúton) nyerni tudott.

PAKSI FC–DEBRECENI VSC
(Paks, 17.00)
A Paks a Magyar Kupában kettős győzelemmel jutott tovább a harmadik osztályban szereplő Pécsi MSC-vel szemben, de a bajnokságban gyengélkedik az utóbbi hetekben. A sereghajtó Kaposváron kívül egyedüliként elveszítette a legutóbbi két bajnoki találkozóját. Pályaválasztóként is rontott, a Mezőkövesd (ősz végi) és a Zalaegerszeg (tavaszi) legyőzése után kikapott a Puskás Akadémiától. A Debreceni VSC korábban nem tündökölt idegenben, de 2020-ban még veretlen, a Pancho Arénában döntetlent játszott, Diósgyőrben nyerni tudott. Pakson ellenben 2013 májusa óta csak kétszer, 2016-ban és 2018-ban tudott nyerni.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Mezőkövesd, 19.30)
A forduló rangadóján a harmadik helyezett fogadja a listavezetőt – a vesztett pontokat tekintve meglehetősen nagy, tizennégy pontos hátrányban. Ráadásul a kövesdiek élvonalbeli történetük során csak egyszer, 2016-ban tudtak nyerni a zöld-fehérek ellen. Azóta mind a két csapat alaposan kicserélődött. Kuttor Attila legénysége otthon a legutóbbi nyolc bajnoki mérkőzéséből csak hármat nyert meg, igaz, csupán a Diósgyőrtől kapott ki. A listavezető tavasszal eddig csupán a Bp. Honvéd ellen nem nyert, vendégként augusztus 25. óta – a kispestiek elleni, október 0-0-t leszámítva – minden mérkőzését megnyerte.

 

Hozzászólások