Levente ahol tud, segít

Megyei játékvezetés

2020-04-05 15:36:22
Szabolcs-Szatmár-Bereg | Luzsinszki Levente |

Luzsinszki Levente - forrás: szabolcsjb.hu
Forrás: szabolcsjb.hu - Luzsinszki Levente

A Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ hét házigondozási körzetében hatvanhét szakember dolgozik azon, hogy a hozzájuk fordulók a lehető legjobb ellátást kapják – számolt be róla a Kelet-Magyarország.

A szabolcs-szatmár-beregi napilap arról számolt be, hogy a megyeszékhely vezetése – tekintettel a járványügyi helyzetre – a meglévőkön túl további két szolgáltatással bízta meg a központ munkatársait: igény esetén biztosítaniuk kell a városban élő hetvenéves vagy idősebb szépkorúak, valamint a hatósági karanténban lévők ellátását. A segítők egyike a megyei másodosztályban bíráskodó Luzsinszki Levente.
Tíz éve dolgozik szociális munkásként. Bár ő a központ támogató szolgálatának vezetője, jelenleg a „frontvonalban” is helytáll, vásárol, postára, gyógyszertárba megy, igyekszik mindenben segíteni azoknak, akik kérik.
– Korábban sok idős embert láthattunk a városban, szerencsére mostanra megértették, hogy az egészségük érdekében otthon kell maradniuk, és ha nincs olyan rokonuk, szomszédjuk, aki segíthetne nekik, hívhatnak bennünket.
Gyakran kérik, hogy szerezzünk be nekik maszkot, kézfertőtlenítőt és kesztyűt, mégsem tapasztaltam pánikot a nyugdíjasok körében, inkább elővigyázatosak; sokan veszélyeztetett, krónikus betegséggel élő szeretteik védelmében veszik igénybe a szolgáltatásunkat.

 


Szöveg: Csáki Alexandra
Fotó: Dodó Ferenc


 

Hozzászólások: