Dr. Jekő: A keresztapa fogta meg a kezét

Játékvezetőkről

2020-04-18 17:52:42
Szabolcs-Szatmár-Bereg | dr. Jekő József |

dr. Jekő József - forrás: szabolcsjb.hu
Forrás: szabolcsjb.hu - dr. Jekő József

Dr. Jekő József, a szabolcs-szatmár-beregi labdarúgó játékvezetők elnöke már 42 van a pályán.

Hogy kezdődött?

A Piros Lap megyei kiadvány egyik 2003. évi számában elárulta: „Már gyermekkoromban jártam keresztapámmal - aki 33 évig bíráskodott Szolnokon – a szolnoki játékvezetők edzésére, ahol egy nagyon baráti társaság volt. Így 1978-ban úgy döntöttem, hogy leteszem a játékvezetői vizsgát. Egy évig működtem a Szolnok megyei LSZ JB-nél, majd Szegedre kerültem egyetemre, ahol Kasza Feri bácsi volt a JB-elnök. Feleségemmel is Szegeden ismerkedtem meg. Az egyetem után költöztünk Tiszavasváriba (ott élünk most is), és azonnal megkerestem Gál Zoli bácsit, és a segítségével sikerült csatlakozni a szabolcsi játékvezetők táborához. 1984-ben vezethettem az első megyei első osztályú mérkőzésemet (Nyírkarász-Tyukod). 1996-ban kerültem az NB III-as keretbe, illetve néhány éven keresztül a kispályás NB I-ben is működhettem. 2000 őszétől egyéves kihagyásra kényszerültem, mert megkaptam egy belga ösztöndíjat, az antwerpeni egyetemen lehettem vendégkutató.

A 25 év alatt rengeteg sztori gyűlt össze. Egyet felidézek. Egy esti, teremben megrendezett kispályás mérkőzésre mentünk Hajdúböszörménybe a kocsimmal, amikor Böszörmény előtt nem sokkal elromlott a világításkapcsoló. Sajnos, nem tudtuk megcsinálni, sőt, az addigi helyzetjelző sem működött már visszafelé. Haza kellett vinni viszont egy kollégát Nyíregyházára, aztán onnan irány Tiszavasvári. Szerencsére volt egy szivargyújtóról működő lámpám, amit bekapcsoltunk, és Szlomoniczki Pista kitartotta az ablakon egészen hazáig. Néha még meg is lóbálta a lámpát, csodálkoztak is a szembe jövők, de végül szerencsésen hazaértünk” – megjelent a Piros Lap időszaki kiadványban.

Dr. Jekő József jelenleg a szabolcs-szatmár-beregi megyei labdarúgó játékvezetői bizottság elnöke, NB III-as ellenőr, főiskolai tanár, vegyész, a Magyar Kémikusok Egyesületének tagja.


szabolcsjb.hu
 

Hozzászólások: