DVTK meglepődött, hogy nem voltak asszisztensek

Játékvezetőkről

2020-05-18 13:46:07
Diósgyőr | Honvéd |

Honvéd - forrás:
Forrás: - asszisztens - zászlóval

Érdekesség, hogy szombati mérkőzésre – a szerdai Mezőkövesd Zsóry FC – MTK Budapest felkészülési meccshez hasonlóan – a Magyar Labdarúgó Szövetség játékvezetői küldőbizottsága csak egy dirigenst delegált.

De a Honvéd–Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban, szemben a kövesdi találkozóval, a szövetség jelezte, hogy nem támogatja azt, hogy mindkét részt vevő csapat egy-egy munkatársát két órára kikölcsönözze oldalvonali asszisztensnek. Érthető, hiszen komolyan kell venni ezt a szakmát, bizonyos értelemben, ami nem terjed ki arra, hogy egy helyett három játékőrt küldjenek egy edzőmeccsre, akár azon az áron is, hogy a csapatok kifizetik az asszisztensek koronavírustesztjének a költségét, ha esetleg ez lenne az akadály.


Mezőkövesden szerdán az égvilágon semmi baj nem volt a klubok által beugrásra felkért asszisztensekkel, és Kispesten sem lett volna semmi gond az egyfős „csapattal”, ha nincsenek vitatott helyzetek. De voltak, a mérkőzés után Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője a hazaiak első gólját a partbíró hiányának számlájára írta.

Budapest Honvéd – Diósgyőri VTK 3–1 (2–1)
Budapest, zárt kapuk mögött. V: Iványi (egyedül).
Bp. Honvéd I. játékrész: Tujvel – Mezghrani, Lovric, Niba, Uzoma – Nagy G., Hidi – Gazdag, Lanzafame, Moutari – George. Bp. Honvéd II. játékrész: Levkovich – Juhász Zs., Batik, Kamber – Tóth P., Szendrei, Kesztyűs, Kukoc – Irimiás, László D. (Horváth M., 101), Ugrai. Megbízott vezetőedző: Pisont István.
Diósgyőri VTK I. félidő: Danilovic – Shestakov, Polgár, Brkovic, Memolla – Márkvárt, Iszlai – Molnár G., Rui Pedro, Kiss T. – Ivanovski. Diósgyőri VTK II. játékrész: Antal B. – Orosz D. (Farkas M., 91.), Szűcs K., Orosz M., Vági – Egerszegi, Adukor – Korbély, Zsiga, Cortés – Tóth B. (Makrai, 107.) Vezetőedző: Feczkó Tamás.
Gólszerző: George (1–0) a 41., Lanzafame (2–0) a 43., Kiss T. (2–1) az 55., Tóth P. (3–1) a 66. percben.


boon.hu
 

Hozzászólások: