Több változás lesz az NB. I-ben!

MLSZ JB OTP Liga
MLSz székház - forrás: Forrás: - MLSz székház.

Az MLSZ dokumentumtárában több fontos elnökségi döntést is közzétett, amely érinti az újrainduló NB. I-et.

ELN-61/2020 (05.15.) számú határozat

Az MLSZ Elnöksége az ELN-55/2020 (05.04) számú határozat 3.c. pontjának alábbi, dőlt betűvel szedett kiegészítéséről döntött: 3.c) A mérkőzések során 5 cserejátékos szerepelhet, de a cserékre a mérkőzés alatt csak 3 időpontot lehet felhasználni (a félidőben végrehajtott csere ebbe nem számít bele). A mérkőzésekre 20 játékos nevezhető.

ELN-62/2020 (05.15.) számú határozat

Az MLSZ Elnöksége a 2019/20. évi OTP Bank Liga NB I., a férfi Magyar Kupa és a Simple Női Liga NB I-es bajnokságból az UEFA női BL-be nevezendő csapat kijelölése érdekében lejátszandó mérkőzések lebonyolításának idejére, 2020. május 23-tól elrendelte a fegyelmi eljárásokra vonatkozó előírások alábbi kiegészítésekkel történő alkalmazását:

  1. A Fegyelmi Bizottság a 2019/20. évi bajnoki és Magyar Kupa mérkőzések befejezéséig minden héten kétszer ülésezik, elsősorban a kiállított és feljelentett labdarúgók, illetve sportszakemberek fegyelmi ügyeinek, valamint a mérkőzés rendezéssel, szurkolói rendbontással kapcsolatos sportszervezeteket érintő fegyelmi ügyek sürgős elbírálása érdekében.
  2. A Fegyelmi Bizottság lehetőség szerint a fordulót követő napon határozatot hoz, amelyet még azon a napon az MLSZ hivatalos honlapján (www.mlsz.hu) közzétesz, illetve az érintett részére megküld.
  3. A tárgyalás mellőzésével meghozott határozattal szemben tárgyalás megtartását lehet kérni a Fegyelmi Szabályzat 49. § (1) bekezdésében előírtak szerint, azzal az eltéréssel, hogy a kérelmet legkésőbb a határozat kézhezvételét követő napon kell benyújtani a Fegyelmi Bizottság részére. A tárgyalás megtartására a Fegyelmi Bizottság beadvány érkezése utáni soron következő első ülésén kerül sor.
  4. Ha az eljárás alá vont a 3. pontban előírtak szerint tárgyalás tartás iránti kérelmet nem kíván benyújtani, a határozat kézhezvételét követő napon fellebbezést nyújthat be, a Fegyelmi Szabályzat 57. §-ában előírtak betartása mellett.
  5. A Fellebbviteli Bizottság a fellebbezési kérelmet 2 munkanapon belül elbírálja, határozatát az MLSZ hivatalos honlapján (www.mlsz.hu) közzéteszi, és az érintett részére megküldi.
  6. A sportszervezetekkel szemben induló fegyelmi eljárás esetén a 2-5. pontokban előírtak a sportszervezetekre vonatkozóan is érvényesek.
  7. A Fegyelmi Bizottság és a Fellebbvitelei Bizottság az ülését elektronikus hírközlő eszköz használatával is megtarthatja, valamint értesítéshez az elektronikus levél alkalmazását előírhatja.
  8. A fegyelmi és fellebbviteli eljárás lefolytatása során a jelen határozat 1-7. pontjaiban foglalt kivételekkel továbbra is a Fegyelmi Szabályzat előírásai alkalmazandók.
 

Hozzászólások