Vecsésről jelentjük - zárónap

Játékvezetőkről

2020-07-26 17:31:47

Puhl Sándor piroslap - forrás: focibiro.hu
Forrás: focibiro.hu - Puhl Sándor piroslap

Szeretném megköszönni a MLSZ-nek és az MLSZ JB-nek a nagyszerű, fényüző kiszolgálást a Vecsési Airport Hotelben, bár megjegyezném most mindenhol két kézzel kapkodtak volna a Balaton környékén is a rendezvény után.

Néha kellene a változás.

Nem szeretném a játékvezetői kiszolgáló személyzetet minősíteni, de jobb lett volna ha pár  "űtősebb" megyei vezető (JB elnök) jövőben meghívást nyerne, Ők igazán megérdemelnék, nem pedig Vavika-Kurmai-Makai bénázását, arcoskodását kell elviselnünk.

Sokkal emberibb lenne, hiszen  jövőben ingyen dolgoznak majd MLSZ kötelékében a megyei vezetők. 

Néhányan az edzőtábor alatt azonosultak a tényekkel. Civil életben furcsa lenne, ha a "cég" vezető nem kapna munkájáért anyagi ellenszolgáltatást, alkalmazottak meg igen.

Ebből is látszik a Magyar Játékvezetésben ahogy Ábrahám Attila szokta mondani Baranya megyében: "Kaptunk ennyit a játékvezetéstől..." (gondolom ellenőri díjból Ő is felajánl egy apró részt a többiekkel együtt).

Nagyon pozitív és szimpatikus volt a "vezetők" előadásai, értékelései.

Szerintem nem Ők a hibások a kép zavarért, hanem azon emberek akik becsapják Őket.

A magyar amatőr játékvezetés padlón van, olyan mint egy leeresztett lufi. Négy-öt megyéből ismét 2-2 fő kerül fel a keretekben, természetesen mindig abból a puncsos megyékből, de ezekből sokan ki is buknak.

Igaz, ha nem kozmetikáztatnák az ellenőri jelentést  V.F és K.Z, akkor alelnök urak valós képet kapnának az utánpótlásról. 

Kijelenthető, Puhl Sándor és Hanacsek Attila átvannak vágva, mivel nem reális képet kapnak NB III-as keretről.

Kollégáról jót, vagy semmit, de azért négy súlyos hibával egy szezonban jó átlaggal benn maradni NB III-ban vérlázító.

Nyugati megye  H.CS játékvezető.

Most már tudjuk ezért "parkoltak" az ellenőri jelentések.

Ennek fényében sajnálatos volt a hangzatos kijelentés két nap alatt kétszer alelnök úr szájából: "Magyar játékvezetésben van a  hangos kisebbség és az értelmes többség." 

Valóban, ha tájékoztatásban Puhl úr csak a kozmetikázott teljesítményeket, bólogató és alamizsnájukat féltő postásokat, nyugdíjasokat tartja "hiteles" alanynak, ilyen bölcsességeket oszt meg játékvezetőivel.

Azért itt, Vecsésen más volt a mottó az amatőr játékvezetés körében:  Vannak a becsületes és racionális "spicliket" kizáró többség, akik megoldják megyéik gondjait, meg a  megfakult, Judás pénzért mindenre képes szembe hízelgő alelnököket félrevezető kétszínű egyének. 

Reméljük vírus mentes bajnokság következik, mindenki feltöltődve és VALÓS remek teljesítménnyel fogja emelni az amatőr játékvezetés színvonalát.


 

Kapcsolódó cikkek

Vecsésről jelentjük - szombat
2020-07-25 17:20:08

Javában tart az NB. III-as edzőtábor, ahonnan sok információt kaptunk az elkeseredett kollégáktól.

Vecsésről jelentjük
2020-07-24 17:39:28

Nem volt események nélküli a pénteki nap Vecsésen, az NB. III-as teszten.

Hozzászólások: