Ezt érdemlem elnökként?

cseretábla - forrás: Forrás: - cseretábla.

Igaz, hogy játékvezetőként nem voltam országos kerettag, de megbecsültek a kollégák, így elvállaltam, hogy elnök legyek! 

Több, mint 10 éve irányítom a megyémet, volt, hogy küldőként, most csak „egyszerű” elnökként tevékenykedem az amatőr játékvezetőkért.

Egyre több munka van a játékvezetéssel, hiszen felülről nem kapunk segítséget, csak feladatokat adnak ki. Táblázatokat, statisztikákat gyártok, hogy eladjuk azt, hogy milyen jó a játékvezetésünk.

Megbecsülnek? Á dehogy.. eddig kaptam két szabadidőruhát, utazó inget és havi 35000 forintot és kifizették a telefonszámlámat. Néha kapunk egy laptopot, hogy használjuk. Kaptunk egy jó kis esőkabátot, de azt is visszavették tőlünk.. szóvá is tettem, igaz hatása nem lett.

Múlt héten megtudtam, hogy minden elnökségi tagnak, a küldő kivételével elveszik a megbízási díját és le kell adni a telefont és a laptopot is. Megyénként két küldőnek fizetik csak tovább a díját.

Ezt érdemeljük?

Már gondolkodunk a kiskapunk, hogy az elnök is küldő lesz, talán úgy csurran majd újra pénzt a csapból. De mi lesz a toborzási felelőssel, ellenőrök vezetőjével vagy a többi kollégával, aki a megyei játékvezetést irányítja. Az ő munkájukat eddig sem becsülték meg, most még annyira sem.

Miért nem Budapesten sportolnak a fényűzésen?

Puhl Sándor szokta mondani, hogy a társadalmi bázist, nekünk a megyékben kell megteremteni. De most már se pénz, se paripa…

Elkeseredve várom, várjuk az új szezont, de attól tartok, ha jön a covid második hulláma, akkor nekünk kell majd gyűjtést rendeznünk, hogy továbbra is jól éljenek Vecsésen a főurak.

 

Hozzászólások