60 éves Marosvári Csaba

Játékvezetőkről

2020-08-14 03:22:23
Marosvári Csaba |

Marosvári Csaba - forrás:
Forrás: - Marosvári Csaba

A negyven év alatti játékvezetők kevésbé ismerik Marosvári Csabát, de a negyven év felettieknek nem nagyon kell Őt bemutatni.

Ha csak a Wikipedia száraz adatait nézzünk, a következőket tudhatjuk meg róla:

Marosvári Csaba (Budapest1960augusztus 14.) magyar nemzeti labdarúgó-játékvezető. Egyéb foglalkozása: ügyvezető

A játékvezetésből Budapesten vizsgázott 1978-ban. A Budapesti Labdarúgó Szövetség (BLSZ) által üzemeltetett labdarúgó bajnokságokban kezdte sportszolgálatát. A BLSZ JB minősítésével NB III-as, egyben országos utánpótlás bíró. A Magyar Labdarúgó Szövetség Játékvezető Testületének (JT) döntésével 1989-től NB II-es, majd 1992-től NB I-es játékvezető. Küldési gyakorlat szerint rendszeres partbírói szolgálatot is végzett. A játékvezetést 1994-ben, szakmai munkájának – építőipari cégvezető – előtérbe helyezésével befejezte. A Focibír.hu adatbankja szerint NB I-es mérkőzéseinek száma 54, ebből 14-en vezetőbíró volt.

  • 1993 - 1997 között az MLSZ Jász-Nagykun-Szolnok megyei JB elnöke.
  • 2011-től a MLSZ Jász-Nagykun-Szolnok megye Társadalmi Elnökségének Tagja, alelnöke.
  • 2016-tól a MLSZJász-Nagykun-Szolnok megye Társadalmi Elnökségének Tagja, elnöke.

Marosvári Csaba az egyetlen az MLSZ megyei Társadalmi Elnökök között, aki működő játékvezető volt. Az országos értekezleteken nyíltan és bátran vállalja véleményét az MLSZ vezetői előtt az amatőr játékvezetők érdekében. 2018-ban többek között támogatója volt a játékvezetői díjak emelésének, illetve az amatőr játékvezetők gyorsabb előmenetelének is.

2016-tól az MLSZ Szolnok megyei igazgatójával, Varga Zsolttal összhangban irányítják Szolnok megye labdarúgását. Amikor 2018-ban Puhl Sándor le akarta váltani Paróczai Dezső Jász-Nagykun Szolnok megyei játékvezető bizottsági elnököt, ő is kiállt a megyei JB elnök mellett.

Marosvári Csaba évtizedek óta a magyar amatőr játékvezetés elkötelezettje és egyben nagyvonalú mecénása is. Azon kevesek egyike a volt NB. I-es játékvezetők között, aki nem kivesz a játékvezetésből, hanem betesz abba. A Szolnok megyei játékvezetők az ő támogatásával jutottak BIP-zászlókhoz és kommunikációs szettekhez (head-set) az elmúlt évek során.

Kevesen tudják, hogy 2009-ben az MLJT weblapja is Marosvári Csaba támogatásával jött létre is. Hanacsek Attila az MLJT honlapján is elérhető 2011. évi beszámolójában ez áll:   

„Tagtársunk, Marosvári Csaba közel 300.000- Ft támogatást nyújtott nekünk. Szponzori segítségével hoztuk létre honlapunkat (a www.mljt.hu-t), mely azóta is üzemel és ahol sok érdekes cikk, híradás olvasható. Jól kitapinthatóan ezzel is hozzájárulunk a labdarúgó játékvezetés népszerűsítéséhez, hiszen számos érdeklődő kérdést kaptunk már eddig is civilektől, melyeket természetesen igyekszünk megválaszolni. Szívből köszönjük Csaba támogatását.” 

Kedves Csaba!

A játékvezetők nevében kívánunk Neked jó egészséget és boldog születésnapot.

 


 

Hozzászólások: