Késve küldött oktatási anyag

cseretábla - forrás: Forrás: - cseretábla.

Kicsit megcsúszott az MLSZ gépezete, hiszen a megyei edzőtáborok után küldték meg az oktatási anyagokat a megyéknek!

Tisztelt Sporttárs!

Ezúton értesítjük Önt, hogy a korábbi évek gyakorlatának megfelelően az MLSZ JB FTP szerver Nyári játékvezetői frissítő kurzus 2020 nyár mappába feltöltésre került a megyei frissítő kurzusokat segítő, támogató teljes magyar nyelvű oktatási DVD tartalom, illetve az egyes klipek magyarázó szövegei is (Excel fájl).

Megküldjük továbbá az IFAB 2020/21. szabálymódosításaival kapcsolatos anyagokat, melyet a következő linkről: .................... a vagy az FTP szerverről is letölthető.

A DVD használatával kapcsolatos tájékoztatás:
(1) A DVD tartalom megnyitása a Start megyei frissito.exe fájlal lehetséges. Az MLSZ címer megjelenését követően az ENTER billentyű lenyomásával vagy a címerre kattintással nyitható meg a DVD tartalom.
(2) A DVD-n három részben, hat súlyponti témában találhatók meg jelenetek. Mindegyik részben 10 db klip található.
(3) Amennyiben a frissítő kurzuson nem dolgozzák fel az összes jelenetet, válasszanak olyan témát/klipeket, melyek leginkább ráirányítják a figyelmet a megyéjükben tapasztalható legjellemzőbb játékvezetői hibákra, mely területe/t/ket kell leginkább fejleszteni. A leshelyzetekkel kapcsolatos jelenetek egy része feltétlenül ezek közé tartozik.
(4) Amennyiben az országos táborokban is alkalmazott csoportos foglalkozásokkal végzik az egyes témák feldolgozását, elhelyezésre került a Start megyei frissito magyarazat nelkül.exe fájl is. Javasoljuk, hogy az fscommand tartalommal csak ezt adják át a csoportvezetőknek.
(5) A Start megyei frissito.exe fájl tartalmazza a magyarázatokat is, magyar és angol nyelven egyaránt. Az M billentyű lenyomásával a magyar, az E–vel az angol hívható elő. A billentyű ismételt lenyomásával a magyarázat eltűnik.
(6) A klipek lejátszása során - a könnyebb kezelhetőség miatt - a számítógép billentyűzetén az ENTER gombbal a klip megállítása, majd elindítása végezhető. A balra mutató nyíllal a képkockánkénti visszaléptetés, a jobbra mutató nyíllal pedig az előreléptetés vezérelhető. Folyamatosan nyomva tartva a gombot gyorsítható ez a folyamat. Ezek a vezérlési lehetőségek egyébként a videó melletti, JOBB MENÜ megnyitása után, a fenti kezelőpanelen is megtalálhatók. A leshelyzetekkel kapcsolatos klipek feldolgozásánál célszerű az itt lévő panel képkockánkénti léptetési funkcióját használni, mert a nyíllal végzettnél kevesebb képkockát lépteti előre vagy vissza az adott jelenetet a program.
(7) A szakmai magyarázatokat segítő szemléltetési, rajzolási funkciók széles választéka a BAL MENÜ megnyitásával érhető el.
(8) A klipek feldolgozása szintén az országos edzőtáborban ismertetett, alkalmazott módon, GOOGLE űrlapok vagy nyomtatványok alkalmazásával még érdekesebbé, még hatékonyabbá tehető.
(9) Az Excel tábla tartalma az előadó munkáját segíti.

Továbbá tájékoztatjuk Önöket, hogy az UEFA 2020-1 DVD tartalma is feltöltésre került az Oktatási mappába. Az UEFA DVD csak egy külön applikáció segítségével vezérelhető (Mulppy), ennek magyar nyelvű használati leírása elkészült, az UEFA 2020-1 DVD mappában megtalálható. Az applikáció MAC és Windows alapú gépekre egyaránt fizetős (1.725 Ft.), mely a számítógéphez és nem a letöltő személyhez kapcsolódik. Ez azt jelenti, arra a számítógépre, gépekre kell külön-külön letölteni, melyen a DVD-t működtetni szeretné. Dolgozunk azon, hogy a JB által használt (rajz funkciókat is tartalmazó) keretrendszerbe integráljuk a teljes DVD tartalmat.

Budapest, 2020. augusztus 10.

Üdvözlettel:
MLSZ JB

 

Vajon eddig hol voltak az anyagok?

 

Hozzászólások