Akadémisták helyett oldalról előzött és debütált

Játékvezetőkről

2020-10-09 16:51:36
Bíró Roland |

Asszisztens - alulróé - forrás:
Forrás: - Asszisztens - alulróé

Jobb későn, mint soha, avagy debütálás az NB III-ban, igaz nem a megszokott módon.Nyilván ezt (is) érezhette Bíró Roland (a képen), a Pest megyei I. osztályú Maglód U7-es csapatának edzője, egyben játékvezető-asszisztens, aki alighanem nagyon meglepődött, amikor megtudta az elmúlt hétvégi küldését. A koronavírus-járvány sajnálatos módon nincsen tekintettel senkire sem, és bizony a „sporik” létszáma is megcsappant emiatt az utóbbi időben. Éppen ezért is kell a hozzáértő, rutinos és elhivatott asszisztencia a magasabb osztályokban is, így történt meg, hogy a Pest megyében immár 13 éve stabilan és megbízhatóan működő Bíró Roland október 4-ére felkérést kapott a Ménfőcsanak – MOL Fehérvár II. mérkőzésen való közreműködésre, amely egyben élete első NB III-as fellépése volt.
A Nyugati csoport 12. fordulójában lejátszott 90 percen Molnár Réka és Urgyán Antal társaságában vehetett részt. Hogy mennyire „mélyvíz” volt számára az első harmadosztályú fellépés, azt jól jelzi az is, hogy kollégája, az egyes számú asszisztens, Urgyán Antal combsérülés miatt a találkozó elején kiválni kényszerült, így a helyére előrelépve kolléganőjével végül ketten hozták le a nagy iramot, kihagyott büntetőt és két gólt hozó, végül 1–1-es döntetlennel végződött összecsapást, ami alighanem életre szóló élmény marad számára.
 
A történeti hűséghez persze az is hozzátartozik, hogy nem Bíró Roland az egyetlen, akit harmadosztályú közreműködésre kértek fel a közelmúltban, ugyanis augusztus 23-án, a Pest megyében 2017 óta működő Molnár Adrián az Eger – Sényő (1–0, Keleti csoport, 5. forduló), míg Bíróhoz hasonlóan ugyancsak „régi motorosnak” számító Kányási István augusztus 30-án, a Salgótarján – Gyöngyös (1–2, Keleti csoport, 7. forduló) találkozón mutatkozhatott be az NB III-as pontvadászatban.
Nem mellesleg, Bíró Roland ma ünnepli a 42. születésnapját. Isten éltesse őt még nagyon sokáig jó egészségben a labdarúgópályákon!
facebook.com - Sportszelet Online
 

Hozzászólások: