MLSZ szembe megy a kormányfővel? FOLYAMATOSAN FRISSÍTVE!

MLSz székház - forrás: Forrás: - MLSz székház.

A kormányfő a hétfő napon bejelentette, hogy szerdától be kell szüntetni az amatőr bajnokságokat, amelyeket még aznap este dr. Csányi Sándor MLSZ elnök is megerősített!

Csányi hétőn az M4 Sportnak elmondta, a férfi NB I és NB II, valamint a női NB I folytatódik, a férfi NB III és a megyei bajnokságok, illetve a női NB II, valamint az utánpótlás-sorozatok viszont “nem kerülnek lebonyolításra“.

Több csapat az alábbi körlevelet kapta a mai napon:

 

Tisztelt Csapatvezetők!
Kérem figyelmesen elolvasni!
A következő döntés született:
a) Az amatőr bajnokságok nem kerülnek felfüggesztésre (futsal és UP SEM).
b) Csak azok a mérkőzések kerülnek lejátszásra, amelyeken mindkét érintett sportszervezet részt kíván venni.
c) Bármelyik sportszervezet indoklás és igazolás nélkül kérheti a mérkőzés elhalasztását.
d) A halasztási kérelmet nem kell az ellenfélnek jóváhagynia.
e) A holnapra ütemezett mérkőzések is az a) - d) pont szerinti eljárás alapján lejátszásra kerülnek!
f) Labdarúgó mérkőzést - függetlenül attól, hogy a jogszabály nem lépett hatályba - csak nézők nélkül lehet megrendezni. Erre nyomatékosan felhívjuk az egyesületek figyelmet!
g) A mérkőzéseket kiemelten fogjuk ellenőrizni, rendezői létszám kötelező (A rendért a rendező csapat a felelős)!
 
Üdvözlettel:
Finta Péter Igazgató Veszprém Megyei Igazgatóság
 
 
Az MLSZ Fejér megyei igazgatósága azonban az alábbi közleményt adta ki:

2020.11.09-én Orbán Viktor Miniszterelnök Úr újabb, a járvány terjedését korlátozó intézkedéseket jelentett be.

E szerint 2020. november 11. szerda 0:00-tól minden amatőr csapatsport tevékenység folytatása tilos, így az Alba Liga Bajnokságok is szünetelnek, mérkőzések nem kerülnek megrendezésre.

A 2020.11.09-i és 2020.11.10-i napra kiírt mérkőzések a jelenleg hatályos jogszabályok betartása mellett megrendezésre kerülnek.

A korlátozó intézkedések egyelőre 30 napig lesznek érvényben.

 
 
A körlevél kiküldését követően több igazgatót is megkerestünk, akik elmondták, hogy elhamarkodott volt a kormányfő és az MLSZ Elnök bejelentése, mert ők mindenképpen hétvégén bajnokit akarnak játszani. Ezért videó konferencián keresztüli igazgatósági értkezletet tartanak - lehetőség szerint már szerdán -, ahol az MLSZ főtitkára és operatív igazgatója meghozza a döntés a folytatásról.
 
A cikkünket folyamatosan frissítjük a hírekkel!
 
Frissítés 1:
 
Hétfő délután Csányi Sándor, az MLSZ elnöke az NSO-nak elmondta, hogy a miniszterelnök bejelentésének értelmében leáll a teljes amatőr futball, azaz a férfi NB I és NB II, illetve a női NB I kivételével minden bajnokság, a teljes utánpótlásszektor és az NB III, a megyei bajnokságok is. Kedden azonban fordult a kocka.
 

Ebben a pillanatban kaptuk a tájékoztatást a Magyar Labdarúgó-szövetségtől, hogy zárt kapuk mögött minden bajnokság folytatódik, vonatkozik ez a felnőttosztályokra és az utánpótlásra is – ecsetelte kora este a megyei portálon Varga Zsolt, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei labdarúgó-igazgatóság vezetője. – Tehát a hátralévő fordulókat meg tudjuk rendezni az ősszel, de nyilván már nézők nélkül.”

Az MLSZ honlapján késő este megjelent cikk mindezt gyakorlatilag alátámasztja; a Magyar Közlönyben megjelent hivatalos rendelet szerint miközben általánosan a gyülekezés és a csoportos sportolás, így a szabadidős foci is tilos, a hivatalos rendelet lehetőséget biztosít a versenyszerű sporttevékenység – nézők kizárásával történő – folytatására. A szövetség hangsúlyozza, hogy amíg a hatósági szabályok – bár szigorú korlátozás mellett, de – engedik az edzések és mérkőzések megtartását, az MLSZ a csapatok kérését figyelembe véve dönt a bajnokságok folytatásáról. Hozzátették, hogy a rendelet kedd esti kihirdetését követő legrövidebb időn belül tájékoztatják az egyesületeket a bajnokságok folytatásának feltételeiről.

szoljon.hu megyei portál információja szerint már szerdán 13.30-tól, zárt kapuk mögött megrendezik a korábbról elhalasztott Tiszafüred–Balassagyarmat és Mezőkövesd II–Sajóbábony mérkőzést az NB III Keleti csoportjában.

Frissítés 2:

A Magyar Közlönyben megjelent a 484/2020. (XI. 10.). számú kormányhatározat, amely a koronavírus-járvány visszaszorítására vonatkozó, szerdán életbe lépő intézkedéseket részletezi. Mint arról a szervezet elnöke, dr. Csányi Sándor is nyilatkozott, a Magyar Labdarúgó Szövetség a járványügyi hatóságok minden előírását a kormány által meghatározott módon érvényesíti és végrehajtja saját területén a koronavírus-járvány terjedésének visszaszorítása érdekében.

A kihirdetett szabályozás értelmében a következő időszakban kizárólag zárt kapuk mögött rendezhető labdarúgó-mérkőzés. Ez vonatkozik az előttünk álló válogatott mérkőzésekre is. A megvásárolt jegyek árát az MLSZ visszatéríti.

Miközben általánosan a gyülekezés és a csoportos sportolás, így a szabadidős foci is tilos, a hivatalos rendelet lehetőséget biztosít a versenyszerű sporttevékenység – nézők kizárásával történő – folytatására.

A Magyar Labdarúgó Szövetség a rendelet kedd esti kihirdetését követő legrövidebb időn belül tájékoztatja az egyesületeket a bajnokságok folytatásának feltételeiről.

 

Frissítés 3:

Délelőtt 10 órakor egyeztetnek az igazgató a folytatásról, mivel szerintük a kormányfő és az MLSZ elnöke elhamarkodottan jelentette be, hogy leállnak a bajnokságok. Kapcsolódó cikkekHozzászólások