Elhunyt Aczél Tibor

Gyászhírek - forrás: focibiro.hu Forrás: focibiro.hu - Gyászhírek.

Döbbenetes hir érkezett a minap: meghalt Aczél Tibor...

Még fiatalember volt, alig múlt ötven. A labdarúgásban, a labdarúgásért rengeteget dolgozott. Ez már visszavonhatatlanul múlt idö...

Aczél Tibor 1948. június 6-án született. A labdarúgással fiatalon barátságot kötött, majd szülői indíttatásra, 16 évesen játékvezetői vizsgát tett. Felkészültségének eredményeként 1976tól az országos játékvezetői keret tagja lett, összesen közel 600 NB l-es, NB Il-es, illetve NB l/B-s mérkőzésen működött közre, melyből 250-en a mérkőzés vezető bírája volt. Ebben az időszakban több nemzetközi mérkőzést is irányított játékvezetőként.

Az aktív bíráskodástól, munkahelyi elfoglaltsága miatt, 1994-ben vonult vissza. Közben a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség játékvezető bizottságának elnöke is volt négy éven át. Az MLSZ önálló játékvezetői testületének létrehozásában, majd annak működésében aktív szerepet vállalt. Több éven keresztül a számvizsgáló bizottságot vezette. A tevékenységének befejezése után, 1997-től a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség elnöksége mellett működő számvizsgáló bizottság elnöki funkcióját látta el. A játékvezetés mellett többször és több éven keresztül irány ította elnökként a Szatymaz SK munkáját.

A labdarúgásban eltöltött több mint három évtized rengeteg tapasztalattal, élménnyel gazdagította, és ezeket nagy szeretettel adta át a fiatalabb kollégáinak. Örök szerelmétől igazából soha nem tudott elszakadni, a futballt mindig az egyéb tevékenységei elé helyezte. Hosszú sportolói múltja ellenére a hirtelen rátört megpróbáltatást nem tudta az 52. évét éppen betöltő szervezete leküzdeni. Rövid szenvedés után, 2000. június 29-én hunyt el Aczél Tibor. Szerettei, sporttársai, és mindazok, akik kötődtek személyéhez, 2000. július 10-én (hétfőn), 15 órától vehetnek végső búcsút tőle a Szegedi Belvárosi temető ravatalozójában.

 

Kormányos Gábor, a Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség főtitkára

 

Hozzászólások