Amatőr játékvezetők segítik a VAR projektet

VAR - Telki - forrás: mlsz.hu Forrás: mlsz.hu - VAR - Telki.

Legtöbb megyei elnök felkapta a héten a fejét, amikor egy ismeretlen MLSZ alkalmazott videó konferenciára hívta őket.

Dr. Zelei János Tamás –az MLSZ főtitkára titkárságvezetője, aki rendelkezik játékvezetői vizsgával is – pénteken 10 órakor videókonferenciát tartott a megyei elnököknek és igazgatóknak. János vezeti az MLSZ VAR programját, ahogy kiderült az aláírásából.

Érdekes az időválasztás is, hiszen a legtöbb elnök azért nem főállású MLSZ alkalmazott, így a saját munkaidejükből kellett lecsípni újabb órákat.

Előre mosolygott már mindenki, hogy talán a megye I-ben is bevezetik a VAR-t. De nem, ennél érdekesebb ötlettel állt elő a projektgazda

„Két alkalommal 5-5 főt kell delegálni a megyénkből focizni – mesélte az egyik megyei elnök. – Azért a játékvezetőkre esett a választás, mert az MLSZ szerint a csapatok nem vennék komolyan a teszt mérkőzéseseket. Furcsa számunkra ez a megoldás, hiszen két hétvégén a bajnokság végén nem működhetnek a játékvezetők, hanem baráti focira kell menni. Persze az MLSZ állja a szállást és az étkezést, de a kieső játékvezető díjról nem esett szó.”

„Az elmondások szerint a kollégákat „buborékban” fogják őrizni és mindenkit tesztelnek. Aki pozitív, annak a megyebeli kollégáinak is vélhetően haza kell menni, hiszen egy kocsiban utaznak Telkibe.”  - zárta sorát a megyei elnök.

 

Egy biztos, ez unikum ismét Európában, de a sokat szidott megyei játékvezetők ismét kihúzzak a pácból az országos keretet és az MLSZ-t. Reméljük a döntéshozók lassan rájönnek, hogy a megyei játékvezetők nélkül már régen nem működne a rendszer.

 

Hozzászólások