Kiverte a biztosítékot a díjemelés!

Pénz - forrás: index.hu Forrás: index.hu - Pénz.

Korábban beszámoltunk róla, hogy az MLSZ Elnöksége elfogadta a díjemeléseket, de az amatőröknek nem jutott semmi!

A Berzi Sándor vezette JB. bebizonyította, hogy csak a profik számítanak. Az elmúlt 10 évben az NB. I-es játékvezetői díjat 70.000 forintról 150.000 forintra emelték, de abban az a különleges, hogy idén 90.000 forintról emelkedik 150 ezerre.

Nyilván, aki csak azt a számot látja azt mondhatja, hogy megérdemlik a srácok, hiszen nagyon jó teljesítményt nyújtanak hétről hétre a pályákon. Ehhez az összeghez jön még a profi alapbér, teljeskörű utazási és szállástérítés, valamint az egyéb bonuszok, amikről nem lehet beszélni.

Az amatőröknél idén nem volt áremelés. Fogynak a játékvezetők a megyékben, így aki még működik azt nem kell megbecsülni.

Egyik alelnök úr már kijelentette, hogy „Krisztus koporsóját sem őrizték ingyen”.  Ez így van. Az országos kerettagok sem a foci szeretetéért dolgoznak, de csak ők számítanak. A pornép, azaz a megyeiek nem számítanak.

A megye I-ben 2011-ben 12.000 forintot keresett a játékvezető, ez most 20.000 forint. Tehát látszik, hogy arányában nem volt akkora emelés 10 év alatt, mint az országos keretben.

Szépséghiba továbbá az, hogy a játékvezető díjat az MLSZ nagyrészt TAO forrásból fedezi. Az MLSZ 2018/2019-ben 560 millió forintot hívott le 104 játékvezető költségére, míg az amatőr játékvezetőkre 3 milliárd 756 millió forintot. Sajnos azóta az mlsz.hu oldalon nem teszik közzé a sportágfejlesztési programot, amit a minisztérium jóváhagyott számukra.Kapcsolódó cikkekHozzászólások