Akadémiai felvételi mentővel

Mentőautó - forrás: Forrás: - Mentőautó.

A jó szisztémán ne változtass, emlegetik a bölcsek, ami nem vonatkozik az Akadémia felvételire és a képzésre.

Több esetben jelezték a "hallgatók", teljesen felesleges az egész program, mivel nagy számban senki innen nem jut sehova. Néha azért vannak kivételek, azoban a felkerülők nem mindig érdemük elismerése képen kerülnek előrébb. (Apu vagy keresztapu ismer valakit, stb.)

Jelen NB -s mezőnyben akadémiát végzettek száma nem éri el a 20%-ot. Leszögezhetjük, megyék járnak nagyon jól, ott elvileg "képzettebb" akadémiát végzett játékvezetők működnek.

Vajon egy játékvezetőnek ez a célja fiatalon??

Vannak egyének akik másodszor, sőt harmadszor felvételiznek, reménytelenség reményében.

Elmúlt időszakban volt évfolyam, akik közül annyian hagytak fel a "hülyítés" hallgatásával, hogy féltávnál berekesztették az Akadémiai képzést alapfokon. Elgondolkodtató - ahogy Hofi Géza is mondta: "Nem a bútorokat kell kicserélni, hanem az örömlányokat kell elküldeni." 

2021/2022 -es Akadémiai felvételi, nem sikerült tükör simára.

Információnk szerint a vírus előtt berekesztett "osztályt" vissza kellett nevezni a megyei Játékvezetői Bizottságoknak. (ajánlották fentről demokratikus formában). Ezen kiskapu ki tárásával, sok megyében nem tudtak, így sem négy főt delegálni.

Szégyen a megyékre nézve, főleg amikor szakreferensi napokon a sztárolt megyék közé tartoznak. (vörös fonal nem mindig jót jelent).

Hanacsek Attila úrnak igaza van: miért küldenek olyan játékvezetőket akik nem tudják teljesíteni a tesztet?? (Talán ez az MLSZ JB-re is igaz.. nemzetközi szinten)

Fordítsuk meg a kérdést: Hanacsek úr miért nem kerülnek feljebb a játékvezetők azon megyékből, ahol a "felvételizők" SOHA nem buknak meg és mindig négy főt delegálnak.

Javasoljuk válasszák a minőséget a megszokott "puncsoskodás" helyett, ideje realitások talajára helyezni az Akadémiai képzést.

Sajnos mentő jelen volt a felvételi fizikai felmérés alatt, egy kolléga rosszul lett,kimerültség miatt.

Gyors felépülést kívánunk számára, ne csüggedjen biztos jövőre újra nyitva fog állni a felvételi kapuja. (nincs olyan sok játékvezető aki tudja vállalni a felesleges képzéseket - három vagy több napban alkalmanként).

Többi kiállt vagy sérülést színlelt, úgy feladott "delegált" számoljon el lelkiismeretével és megyei vezetőjével a bukása kapcsán.

 

Hozzászólások