Paksiak szétszedték a VAR-t

Paksi FC - forrás: mlsz.hu Forrás: mlsz.hu - VAR - busz (2).

A vasárnap lejátszott Paks - Ferencváros mérkőzés után a hazaiak vezetőedzője kiakadt a VAR rendszerre.

Bognár György (Paks): – A saját csapatomat értékelve szerintem jó felfogásban játszottunk. De ma nem kaptunk egyenlő bánásmódot. Mert VAR ide, VAR oda, csak a Ferencváros javára tévedtek! A lesgól lesgól volt, a büntető az büntető, rendben van. De hogy lehet belenyúlni egy jól működő mérkőzésbe már a 70. percben egy olyan sárga lappal, ami kétes, hogy egyáltalán szabálytalan volt-e, de hogy nem szándékos, az biztos. Ez a meccs 4-3 lehetett volna valaki javára, ha hagynak minket végig játszani. Csodálkozom, és azért vagyok olyan dühös, mert az első félidőben akár Civicet és a Besicet is ki lehetett volna állítani két sárga lappal, erre odamegy a bíró és a fülem hallatára azt mondja, “ez volt az utolsó”. A Szélpálnak miért nem volt ez az “utolsó”? Ha egyáltalán szabálytalan volt… itt az igazságtalanság! És összevissza, manipulálva húzgálják a vonalakat a játékosok lábánál, leshatárnak, de nem a láb a leshatár könyörgöm…jó lenne már tanulni az eddigi hibákból! Ezért gratulálok a csapatomnak, mert nem érdemeltünk volna vereséget!

HOGY LEHET OLYAN BÍRÓI TÉVEDÉS, HOGY ELŐBB SÁRGA LAPOT KAP EGY JÁTÉKOS MŰESÉSÉRT, AZTÁN MÉGIS 11-ES LESZ ÉS A MÁSIK FÉL KAPJA A LAPOT? AZ MILYEN HOZZÁÉRTÉST FELTÉTELEZ, HOGY NEM AZ EGYIK KAPJA A SÁRGÁT, HANEM A MÁSIK? SZÉLPÁL MÁSODIK SÁRGÁJA PEDIG EGÉSZEN NEVETSÉGES VOLT, OTT A FRADI JÁTÉKOSA SZABÁLYTALANKODOTT! TEHÁT NEVETSÉGES AZ EGÉSZ. NEVETSÉGES. HÜLYÉT CSINÁLTAK A BÍRÓBÓL, A VAR HÜLYÉT CSINÁLT A BÍRÓBÓL!

JÁTÉKVEZETŐK, HIVATALOS SZEMÉLYEK

Közreműkődés
Játékvezető
Játékvezető: Bognár Tamás
Asszisztens 1: Kóbor Péter
Asszisztens 2: Buzás Balázs
Tartalék jv.: Csonka Bence
VAR 1: Berke Balázs
VAR asszisztens: Szert Balázs
VAR Operátor: dr. Kovács Gergely

 

Elemzés a csakfoci.hu oldalon:

Akcióban a VAR, 1. rész

Az FTC már a 3. percben bevette a tolnaiak kapuját, de Tokmac a partjelző, majd a VAR szerint is lesen állt, mielőtt a kapuba talált volna. Nem sokkal később, Bognár bepasszánál aztán kezezést reklamáltak a paksiak Sammy Mmaeénél, de a videóbíró-szobában ez az esetet nem is vizsgálták.

A 13. és a 14. percben is eljutott lövőhelyzetig a Fradi, de Uzuni és Tokmac is elrontta kecsegtető lehetőségét. A másik oldalon Bognár ígéretes helyzetből lőhetett szabadrúgást, de a sorfal mentett.

Akcióban a VAR, 2. rész

A 17. percben úgy tűnt, vezetést szereztek a hazaiak: egy kisszöglet után Ádám még a kapufát találta el fejjel, de a kipattanó végül Szabó János elé került, aki éles szögből kapura lőtt, a labda pedig Laidounin is megpattanva a hálóba került. A VAR azonban közbeszólt hosszú percek vizsgálódása után: a kisszögletnél Balogh lesen volt, így került középre a labda, emiatt érvénytelen lett a találat.

A 27. percben Böde áttört a védeőfalon Blazic mellett, majd Dibuszon is túljutott, de de kisodródott pozícióból végül csak az odlalhálót találta el. A 30. percben Uzuni két remek csellel csapta be Kinyiket, majd 14 méterről lőtt is, de Nagy Gergely nagyot védett lábbal. Ugyancsak említést érdemelt még Sammy Mmaee, illetve Szélpál egy-egy nagy mentése a mozgalmas első bő félórában.

Akcióban a VAR, 3. rész

A 41. percben Ádám erőszakon került helyzetbe Sammy Mmaee mellett, de nem tudta átemelni a labdát a kapujából jól kimozduló Dibusz fölött. A 46. perben Ádám veszélyes csúsztatása következett, majd úgy tűnt, Tokmac műesése és sárgája zárta le a játékrész eseményeit. Azonban a Szélpállal történt találkozóját Bognár játékvezető a VAR segítségével visszanézte, majd 11-est ítélt a Fradinak. A büntetőt pedig Ryan Mmaee biztos lábbal értékesítette (0-1).

 

Hozzászólások