Történelmet írtunk!

Focibiro.hu - történelem (2021.12.30) - forrás: Forrás: - Focibiro.hu - történelem (2021.12.30).

Pár éve az volt célunk, hogy a játékvezetéssel kapcsolatos minden hírt egy helyen jelenítsünk meg.

Menet közben derült ki számunkra, hogy a játékvezetőkkel és játékvezetéssel kapcsolatos statisztikák az interneten nem találhatóak. Elkezdtük akkor létrehozni egy olyan adatbázist, amely egyedülálló az országban.

Nagyot álmodtunk azzal, hogy elkezdtük feltölteni az országos küldéseket visszafelé haladva az időben. A célunk első körben az volt, hogy a jelenleg NB. I-es játékvezetők valamennyi küldése és statisztikája meglegyen. Örömmel láttuk azonban, hogy ez tetszik nekik, nektek és az újságíróknak is.

Na ekkor döntöttünk! Merjünk nagyot álmodni! Legyen meg az összes élvonalbeli küldés.

Jelentjük!

Elkészültünk: 1901 óta valamennyi játékvezető küldés már megtalálható az oldalunkon, 1967 óta már az asszisztensi küldések is. 1997 óta viszont már az NB. II-es küldések is felkerültek.

Pár hete kaptunk egy érdekes megkeresést az egyik neves statisztikával foglalkozó magyar oldaltól, hogy meg tudjuk-e azt mondani, hogy melyeik NB. I-es játékvezető focizott korábban az élvonalban és ott hány meccset játszott.

A válasz az volt: Levi, még nem, de hamarosan! És láss csodát, mára már ezt is meg tudjuk mutatni bárkinek.

Az adatok feltöltésével egyidőben megújult a „történelem” menüpont, ahol hétről hétre régi cikkeket, írásokat és elemzéseket olvashattok.

 

Bízunk benne, hogy statisztikákban továbbra is erősebbek vagyunk, mit a legnagyobb játékvezetői statisztikus, Hanacsek Attila. Csak mi a ti szemetekbe merünk nézni, mert nálunk a számok valósak.

 

Jövőre veletek úgyanitt!

 

 

Hozzászólások