Nincs változó korban a játékvezetésünk

cseretábla - forrás: Forrás: - cseretábla.

2021 július 1-én régi-új elnökség kezdte meg regnálását az MLSZ Játékvezetői Bizottságban.

Hangzatos kijelentések amelyeket régóta szajkóznak, nem fedik vagy csak részben a valóságot. Próbáltak nyomást gyakorolni a megyékre, kis kedvenceik (megyei JB. elnök) kinevezésére, de ez az erőd megyénél illetve megyéknél nem jött be.

Információnk szerint Hanacsek úr volt a "fejvadász" és ígért fűt-fát saját jelöltjeinek. Váltás két megyében sikerült (Baranya-Veszprém), létszám hiány és új impulzusokra hivatkozva és régebbi - akár 10 éves - sérelmeket előtérbe helyezve.

Jogosan felvetődik a kérdés? - ezen síkon mozogva. akkor Tolnában, Somogyban, Nógrádban, Pest megyében, Jász-Kun Szolnok megyében, Komárom-Esztergom megyében minden rendben?

Érdekes, hogy Baranyában egy fiatal, agilis srácot választott a megyei társadalmi elnökség JB elnökké, aki nem függ az MLSZ JB-ből, míg Veszprémben egy letűnt korszak régi bútordarabját húzták elő ismét.

Nem okozott meglepetést Hanacsek úr "fejvadászata", bár ezt az akkor még regnáló elnökök tudtán kívül (háta mögött) tette.  A jellem hűen tükrözi ebben az esetben is az emberi értékeket. 

Harmadik váltás a megyei JB. elnök poszton Fejér megye, ahol az igazgató és a társadalmi elnökség mentette fel a munkavégzés alól Arany Tamás vezette megyei elnökséget. Bizonyíték, hogy az országos JB, nem tehet semmit, ha a megyei vezetők nem kívánnak egy megyei bizottsági elnökkel együtt dolgozni.

Rengetek írásos anyagban említést nyert, a jelenlegi országos vezetés eltávolodott a megyei vezetőktől, nem akceptálják észrevételeiket, inkább hallgatnak a hamis súgókra - akiknek ezáltal bujtatott jutalmakat osztanak.

Évek óta a megyei ellenőrök nem tesztelhetnek saját megyéjükben, szakmai okokra hivatkozva utaznak Vecsésre felolvasást hallgatni. Megyei ellenőri jelentéseket nem képes az MLSZ JB megyei szintre egyszerűsíteni, ezzel feszültséget generálva, elveszítve sok ellenőrt. 

Megyei elnökök több esetben kérték ennek változását, süket fülekre találva.  (70 év fölötti ellenőrzések, utánpótlásban szerep vállalás - közben nemzetközi szabályokat ezzel felrúgva).

Televíziós szereplésében H. A elnök úr, erre még büszke volt, hiszen Ő átlagon felüli tudással vértezte fel a nevezett életkori szekciót. (Vajon hányszor és hol teszteltek? Ugye erre tudjuk a választ.. ) Több volt FIFA játékvezető a megyékben "teng-leng", mert nem szimpatikus. Nemzetközi játékvezetők ellenőri tevékenységüket nem megyében és NB. III-ban kezdik a fejlettebb labdarúgást jegyzett országokban, hanem másod illetve első ligában. Magyarországon inkább hat  -vagy félszáz  mérkőzéses volt játékvezetők okoskodnak és kozmetikázzák az ellenőrzéseket. Kassai-Szabó Zs-Erős Gyarmati-Varga Zs. négyes mennyire lenne erősebb mint mondjuk egy VAVIKA-MAKAI- BAY F-FAZEKAS "ellenében ???

Nincs változás, mert  szimpatikusabbak  és okosabbak, népszerűbbek mint a jelenlegi mézes mázos színház.

Szomorú, hogy ezt eltudják még adni Csányi úrnak, akinek a sajtó figyelőjének sem tűnik fel, hogy nincs minőségi nemzetközi játékvezetésünk és küldésünk. Némi változás jelentkezik a személyi állományban pozitív és negatív irányban. Nagyon sok játékvezetőnek feltűnt és kérdezik, hogy hova tűnt Ábrahám Attila. A  kérdésre természetesen nem érkezett válasz az MLSZ JB irányából. Nem tartozik szűkebb hazájára Baranya megyére és azon jelenleg regnáló elnökére.  MLSZ. JB  ördög ügyvédétől értesülve, etikai tisztogatás áldozata lett, egy nevesincs NB-s játékvezető panaszai alapján. Etikai elv alapján ezen vezérsíkon mozogva nagyon sok országos JB tag nem dolgozhatna már a magyar játékvezetésben. (Pl.: megyei elnökök megfigyelése, ellenőrzések átkozmetikázása, elszámolások valótlan kifizetése, aláírás odarajzolása...)

Bevezették az új JB elnökségében egyik új tagnál - aki mondjuk ki nem a legélesebb kés a fiókban – az összekötő szerepkört. Szarka Zoltán kommunikál az országban megyei JB elnökökkel, mert szegény Hanacsek elnöknek nincs ideje. Legnagyobb és legtiszteletlenebb viselkedés elnök részéről, közvetlen munkatársak lekicsinylése, akik társadalmi munkában "tartják" hátukat Attila esztelen döntései miatt megyéikben. (Két év alatt két elnökséginek nevezett online értekezlet volt hivatkozva a pandémiára).

Juhos Attila szerepe meglepetés JB elnökségben bár jogosan nemzetközi ellenőr, aki civil munkáját tekintve nem idő "milliomos", sokan az elnöki székben látták volna szívesen.

Solymosi Péter - Iványi Zoltán,  akik profi pályafutásuk befejezése után szerepet kapnak (kiszivárgott hír), továbbra is a VAR buszban és felügyelik a megyei utánpótlás képzést. Nagyon pozitív előre lépés, végre nem a hiteltelen vazallusok készítenek görbe tükröt a megyei Talent képzésekről. Már említett televízió műsorban láthattuk elnök úr értekezését a VAR és magyar játékvezetés megítéléséről és helyzetéről, amely elég jól eltalált   "maszlag" volt, ezen már senki nem lepődik meg játékvezető berkekben. Nagyon szomorú, hogy a játékvezetés első embere saját "diktatúráját" építgeti, alkalmatlan középszerű volt játékvezetőkkel.

Egyéni bosszú és egyéni érdekétől vezérelve szánalmas vezetést próbál ráerőltetni a megyei játékvezetésre, sajnos lassan nem lesz kire és kikre. Minimális változás országos szinten, de amatőröknél a régi lemez forog, javadalmazás semmi, MLSZ JB iroda utasítgat. de nem kommunikál.

Leszögezhetjük Hanacsek Attila gyáván megfutamodott a szakmaiság és változás elől, új és nemzetközileg elfogadott vezető és vezetőségi tagok (Kassai és társai) felkérése és kinevezése elől. 

Mit hoz 2022-es év??  Válasz egyszerű: Változást nem nagyon, ha nem szolgálja a jelenlegi "rezsim" érdekeit. (Szarka Zoltán nemzetközi ellenőri szerepvállalását rebesgetik). Komolyságot ez ügyben kérem megőrizni, olyan, mint hintalovat elindítani az Epsoni derbin.  

Minden játékvezetésben dolgozó embernek szerencsés évet és jó egészséget kívánunk.........

 

Hozzászólások