Hajdú: Öröm és bánat volt az országos edzőtáborban

Hajdú-Bihar tábor (2022-07-26) - forrás: hbjb.hu Forrás: hbjb.hu - Hajdú-Bihar tábor (2022-07-26).

Az országos keret tagjai, az NB I-től az NB III-ig bezárólag, női és férfi szinten is túl vannak az edzőtáboraikon. A két részletben megtartott felkészítő táborokban, összesen tizennégy hajdú-bihari játékvezető és ellenőr teljesíthette a követelményeket.

Az NB I-es és NB II-es játékvezetők és ellenőrök kezdték el a tábor hetét. Az Ikarus-pályán megtartott fizikai teszten, mind a négy kollégánk – Horváth Róbert, Nagy Norbert, Nazsa Tamás és Tőkés Róbert – teljesítette a követelményeket, majd kiegészülve két NB II-es ellenőrünkkel, Nyilas Csabával és Sápi Csabával, már az elméleti felkészülésre fókuszálhattak Telkiben.

A négy nap során elméleti- és videóteszt, videóelemzések és gyakorlati foglalkozások is szerepeltek a programban. Kollégáink minden akadályt sikerrel vettek, így semmi akadálya az őszi foglalkoztatásuknak.

Péntektől a férfi NB III és a női NB II kerete vette át a stafétát. A harmadosztályban már rutinosnak számító Kövér Tamás, Vilmányi Simon, Tóth Tamás, Kovács Zoltán mellett, ezúttal voltak új nevek is és egy hiányzónk is.

Azt már a táborok megkezdése előtt lehetett tudni, hogy Szilágyi Sándor kollégánk számára keserű lesz az idei nyári tábor. Sanyit ugyanis negatív értelemben érintette a keretváltozás, hiszen a meghívók kiküldésekor az NB III-as táborba kapott invitálást.

Öröm és bánat az országos keret edzőtáborai után

Az viszont már örömhír, hogy Sovány Liza, Kiss Boróka és Szabó Péter, szintén ebben a táborban mutathatta meg képességeit. Ez is kicsit keserédes számunkra, hiszen Boróka fizikai tesztje nem sikerült egészségügyi okok miatt. A táborba pedig el sem tudott jönni Szabó F. Szilárd, aki egy hirtelen jött hátsérülés miatt volt kénytelen kihagyni a felkészülési tábort.

Vasárnap viszont pozitívan zárhatta a mérleget Hajdú-Bihar, mert kiderült, hogy Sovány Liza és Szabó Péter nemcsak „tiszteletbeli” meghívott volt a hétvégére, hanem mindketten egy osztállyal feljebb folytathatják ősszel pályafutásukat.

Sok sikert kívánunk Lizának a női NB II-höz, Petinek pedig az NB III-hoz!

 

Hozzászólások